Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kundaklamadan 'intikam' çıktı: İnternetten araştırıp kroki çıkarmış

Konya'da kundaklanan araç olayından intikam çıktı. Aliye Ay işten çıkartılmasında sorumlu tuttuğu Yaşar Soycan'a karşı plan hazırladı. 17 yaşındaki yeğeni ile birlikte günlerce keşif yapan Ay, araçları kundakladı.

Kundaklamadan 'intikam' çıktı: İnternetten araştırıp kroki çıkarmış

14 Haziran günü gece saatlerinde Konya'nın Meram ilçesinin Bahçeşehir Mahallesi'nde Mahallesinde Yaşar Soycan (46) ve oğlu Cafer Soycan'ın üzerine kayıtlı iki otomobil, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Kundaklanan araçlar kullanılamaz hale geldi.

Sabah Gazetesinden Gazeteci Tolga Yanık'ın haberine göre Soycan, uzaktan akrabası olan Aliye Ay'dan şüphelendiğini açıkladı.

''TEHDİT ETMEYE BAŞLADI''

Bir fabrikada forklift operatörü olduğunu belirten Soycan, "Uzaktan akrabam Aliye Ay 2023 yılının Eylül ayında benim referansımla fabrikaya işe girdi. Aliye bir süre sonra davranışları nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı.

Zaman zaman bu sorunlarla ilgili aracı oldum. Hatta eşimle birlikte evine gidip, nasihatlerde bulunduk. Davranışları nedeniyle işten çıkartıldı. Bu nedenle de beni sorumlu tutup, tehdit etmeye başladı" dedi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, yapılan çalışmalar sonrası Kundaklamayı Aliye Ay ile 17 yaşındaki yeğeni H.A'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Her iki şüpheli de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

GÜNLERCE KEŞİF YAPTI

Aliye Ay'ın cep telefonundan çıkanlarsa dehşete düşürdü. Genç kadının olay yerinde günlerce keşif yaptığı, bölgenin krokisini çıkardığı, olay yerine gelirken bile üzerine ne giyeceğine karar verdiği tespit edildi. Ay'ın ayrıca internetten de kundaklamayı nasıl gerçekleştireceği yönünde araştırmalar yaptığı ileri sürüldü.

TUTUKLANDILAR

Aliye Ay'ın kundaklama olayını önce kardeşine teklif ettiği, kardeşinin teklifi kabul etmemesi üzerine de para vereceğini söyleyip yeğenine yöneldiği, birlikte olayı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ay'ın ayrıca olay yerine giderken güvenlik kameralarına yakalanmamak için de içerisinde su bulunmayan kanaldan olay yerine gittiği belirtildi. Suçlarını itiraf eden her iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Ay ve yeğeni H.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Konya kundaklama