Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Leyla Akay adaleti sosyal medyada buldu... Eşi defalarca bıçakladı: Hakim serbest bıraktı

Iğdır’da yaşayan Leyla Akay bir yıldır boşanmak istediği eşi Sinan Akay tarafından iki kez bıçaklı saldırıya uğradı. Leyla Akay’ın isyanını sosyal medyadan duyurmasının ardından Sinan Akay tutuklandı. Leyla Akay yaşadıklarını ve dava sürecini 12punto’ya anlattı.

Leyla Akay adaleti sosyal medyada buldu... Eşi defalarca bıçakladı: Hakim serbest bıraktı

Burak Demirbaş- 12punto.com.tr/ÖZEL

Iğdır’da yaşayan 28 yaşındaki Leyla Akay, KYK yurdunda güvenlik görevlisi olan 38 yaşındaki eşi Sinan Akay’ın bıçaklı saldırısına uğramasının ardından hem boşanma hem de bıçaklı saldırıya ilişkin dava açtı. 

Sinan Akay’ın amcasının oğlunun eşiyle kendisini aldattığını öğrenen Leyla Akay elindeki ses kayıtlarını almak isteyen Sinan Akay’ın bıçaklı saldırısına uğradı. 

Eşi tarafından defalarca bıçaklı saldırıya uğrayan ancak şikayetçi olmasına rağmen tutuklama kararı çıkmayan Leyla Akay yaşadıklarını 12punto'ya anlattı.

'DOSYA İSTİNAFTA'

Leyla Akay boşanma davası açtığı süreci ve bıçaklı saldırıya uğramasını şu sözlerle anlattı:

“Boşanma davasını açtım. Beni ilk bıçaklamasının sebebi ses kaydını almak istiyor ben vermiyorum. Davada, ‘hürriyetten alıkonulma’ da vardı onu işleme koymadılar. Sadece bıçaklama koydular.  Oradaki ilk mahkemede 10 ay hapis cezası aldı. Sinan, itiraz etti, dosyamız istinafta. Bıçaklamadan önce üç darp raporu olmasına rağmen, bayanlarla fotoğrafı olmasına rağmen. Sürekli çocukları almakla beni tehdit ediyor” 

'ALTI BIÇAK DARBESİ'

3 Haziran’da Sinan Akay tarafından yeniden bıçaklı saldırıya uğrayan Leyla Akay, “3 Haziran günü beni konuşmak için çağırıyor. Sonra beni aradı adliye yakınında bir şey yapamaz diye düşünüyorum. Benim yanımda avukatı aradı. Ben velayeti Leyla'ya veriyorum. Anlaşmak istiyorum diyor. Ardından ben arabadan inmek istiyorum, araba seyir halindeyken üç saat boyunca şiddet uyguladı. İnmek istediğimde sağ omzumdan bıçak darbesi alıyorum, korkudan tekrar kapıyı kapatıyorum. Altı bıçak darbesi var. Sol eliyle araba kullanıyor, bıçağı aldım attım. Ayılayım diye kolonya yuttuğumu biliyorum” ifadelerini kullandı.

'EV HAPSİ VAR, KELEPÇE YOK'

Saldırı sonrasına ilişkin de konuşan Leyla Akay şunları söyledi:

“Savcı beş ayrı suçtan ceza talep ediyor. Çok teşekkür ediyorum ona. İtirazı yapan da Savcı hanımdı. İlk bırakan hâkim de Nilüfer Hanım'dı. Savcı itirazıyla ev hapsi alıyor 3 Haziran'da. Ev hapsi veriliyor ve kelepçe yok.”

VALİLİĞE DE GİTMİŞ

Leyla Akay ayrıca saldırı öncesinde Iğdır Vali Yardımcısı ile görüştüğünü belirterek, ‘Biz bir şey yapamıyoruz’ yanıtını aldığını ve Aile Bakanlığı’na yönlendirildiğini söyledi. 

Emniyete de giden Leyla Akay bir polis memurunun, “Sinan Akay'dan ne çektik. Biz tutukluyoruz götürüyoruz, serbest bırakıyorlar. Bizi bıktırdı usandık artık bundan” dediğini aktardı.

'ÇARŞIDA RAHATÇA GEZİYOR'

Leyla Akay’ın kuzeni Azer Kayla ise Sinan Akay’ın Iğdır’da nüfuzlu bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, "Savcı koruma talep ediyor. Kadın olduğunu bildiğim bir savcı. Görevini müthiş bir seviyede yapıyor. Vali'nin eşi diye bildiğimiz Sulh Ceza Hakimi o kadar somut delile rağmen tutuklamıyor. Savcı 3 defa tutuklama isteminde bulunuyor, tutuklama çıkmıyor. 

Sulh Ceza Hakimliği vuku bulma tanımı vardır ya; bunların işlendiğine kanaat getiriyor ama diyor ki, adresinin burada olmaması. Adli kontrolle serbest bırakıyor. Savcının bir mücadelesi var, itiraz ediyor, delil karartma gibi gündemleri var bunu bırakamazsınız diye itiraz ediyor bu kez de ev hapsiyle serbest bırakıyor. Çarşıda rahatça geziyor” diye konuştu.

(Iğdır Valisi Ercan Turan ve eşi Nilüfer Baykal Turan)

İkili ilişkilerin olduğunu duyunca konuyu sosyal medyaya taşıdığını söyleyen Kayla, “Savcının tutuklatmaya çalıştığı, tutuklamayan bir Sulh Ceza Hâkimi var. Hiç kimse hukuktan üstün değildir. Leylanın yüzüne bakmayan kurumlar sosyal medyada paylaşınca Leyla'yı aramaya başladı. Habire karakola götürüyorlar, ertesi gün aile bakanlığı geldi. Düne kadar neredeydiniz? Öldürmek üzere götürüyor. Araçta hala darp etmeye devam ediyor” dedi.

Azer Kayla sözlerini şöyle noktaladı:

“Şu anda tutuklu ama, Sulh’un net olarak vermediği 2 tane tutuklama var. Şu anda tek suçtan tutuklu. Kadına şiddetten kim yatmış? 50 suç işlemiş adam. Bunların delilleri de var. Bende var olan delillerin sizde olmama ihtimali var mı? Bütün televizyonlara çıkınca Leyla'nın arkası güçlendi. Şu anda apar topar içeri aldılar. Yine savcının itirazıyla alıyorlar. Sonradan öğreniyoruz ki denetimli serbestliği varmış. Kaç tane kapatılan dosyası var bilmiyoruz.”


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

Leyla Akay Sinan Akay Nilüfer Baykal Turan Ercan Turan Iğdır Azer Kayla