Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,7826
Dolar
Arrow
33,0850
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5349
Altın
Arrow
2564,0000
BIST
Arrow
10.638

Londra’daki Türk çete lideri kafe önünde öldürüldü

Kasklı ve elektrikli scoter kullanan saldırganlar Londra'daki Türk çetesinin elebaşı İzzet Eren’e üçü başına isabet eden yedi kurşun sıktıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

Londra’daki Türk çete lideri kafe önünde öldürüldü

İngiltere'de "Tottenham Boys" adıyla bilinen Türklerden oluşan çetenin lideri İzzet Eren, Moldova'da silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna yedi kurşun isabet eden Eren hayatını kaybetti.

Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç'in haberine göre, İngiltere’nin başkenti Londra’da uyuşturucu piyasasında faaliyet gösteren ağırlıkla Türklerden oluşan Tottenham Boys çetesinin lideri İzzet Eren, Çarşamba günü Moldova’nın başkenti Kişinev’de bir kafede uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Eren, 1990’larda uyuşturucu suçları nedeniyle Londra’da hüküm giymiş, sınırdışı edildikten sonra tekrar Londra’ya dönmüş, 2015 yılında dolu bir tabanca ve makineli tüfekle bir saldırıdan hemen önce yakalanmıştı. 

2016 yılında polis minibüsüyle mahkemeye getirilirken yeğeni Özcan Eren başarısız bir kaçırma girişiminde bulundu.

Bir çete üyesinin vurulmasıyla sonuçlanan olayda araçta Uzi otomatik tabanca bulundu. Eren’le birlikte yargılanan Gökay Soğucaklı da beş buçuk yıl hapis cezası aldı. 

Toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırılan İzzet Eren 2019 yılında Türkiye’ye iade edildi, ancak bir ay sonra hapisten kaçtı. 26 Mayıs 2022’de Moldova’da yakalanan Eren’in İngiltere’nin iade istemine rağmen serbest kalması dikkat çekti.

EREN'İN ADI SALDIRI VE CİNAYETLERE KARIŞMIŞTI

Totttenham Turs çetesinin lideri İzzetin Eren’in adı 1990’lı yıllarda uyuşturucu nedeniyle gerçekleştirilen saldırı ve cinayetlere karışmıştı.

The Times gazetesi “İngiltere’de sokak çeteleri arasındaki uyuşturucu pazarı savaşının, Türk muhaliflere yönelik devlet destekli saldırıları perdelediğini” ileri sürdü.

Benzer bir cinayet 4 Mayıs 2024’de Barselona’da işlenmiş, Sant Marti Forum bölgesinde Tekin Kartal adıyla tanınan İlmettin Aytekin, Abdullah Baybaşin ile bir restoranda yemek yedikten hemen sonra, beş kurşunla vurularak öldürülmüş, saldırgan bulunamamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

İzzet Eren