Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mahkemeden Kanal İstanbul’un bütün imar planları hakkında karar!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında ‘çılgın proje’ diyerek duyurduğu Kanal İstanbul projesinin ilk 3 etabı dair yapılan imar planları İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Mahkemeden Kanal İstanbul’un bütün imar planları hakkında karar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un bozulmamış tarım ve orman arazilerine yapılması planlanan Kanal İstanbul çevresindeki Yenişehir için 7 etaplık imar planı hazırlamıştı.

Arkeolojik ve göl alanlarını kapsayan 7 etaplık plan 2021’de onaylanırken, verimli arazileri konut imarına açan bu planlara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi mahkemeye başvurmuştu.

BÜTÜN ETAPLARIN PLANLARI İPTAL EDİLDİ

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin açtığı dava sonucu İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı'nın ilk üç etabına ilişkin imar planlarını iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme, planların şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal kararı verdi. Bu kararla Yenişehir’in konut inşaatları için planlanan bütün etapların planları iptal edildi.

DANIŞTAY, ÇED KARARINI GÖRÜŞECEK

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesiyle ilgili üç iptal kararında benzer tespitler yaptı. Kararlarda, nüfus tespitinin nasıl yapıldığı belirsizliği, mezarlık alanlarının ağaçlandırma olarak gösterilmesinin mevzuata aykırılığı ve plan notlarının değişiklik sebeplerinin açıkça belirtilmemesi gibi konular ele alındı. Bu eksiklikler, planların yeterli teknik ve nesnel açıklayıcılıktan uzak olduğunu gösterdi. Ayrıca, İBB'nin Kanal İstanbul'a ilişkin "ÇED olumlu" kararına karşı açtığı dava da Danıştay'da inceleniyor.

ERDOĞAN 'ÇILGIN PROJE' DİYEREK DUYURMUŞTU

2011 yılında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesini 'Çılgın Proje' diyerek duyurmuştu. Murat Kurum, bakanlık yaptığı dönemde söz konusu proje için 'Yapacağız' demişti. Bugün, AKP'nin İBB adayı olan Murat Kurum, yurttaşların tepki gösterdiği Kanal İstanbul projesine ilişkin sorulan sorulara ise "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik" sözleriyle kaçamak yanıt vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çılgın proje Ekrem İmamoğlu İBB İstanbul Kanal İstanbul Murat Kurum Recep Tayyip Erdoğan