Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Merih Demiral’dan MHP’ye imzalı forma

Milli futbolcu Merih Demiral, Türkiye-Avusturya maçındaki gol sevinci sırasında “bozkurt” işareti yapınca UEFA soruşturma başlattı. UEFA’ya tepkiler gelirken “bozkurt” işaretinin siyasi simge olmadığı Türklük simgesi olduğu açıklamaları geldi. Merih Demiral da siyasi simge olarak bu işareti yapmadığını söyledi. Ancak sosyal medyada Merih Demiral’ın MHP’li isme hediye ettiği imzalı forma gündeme geldi.

Merih Demiral’dan MHP’ye imzalı forma

Türkiye-Avusturya'yı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finale yükseldi ve Hollanda'yla eşleşti. Ancak gol sevinci Milli Takım galibiyetinin önüne geçti. 

Milli futbolcu Merih Demiral dün akşam oynanan Türkiye-Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra “bozkurt işareti yapmıştı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ise “bozkurt” işaretinin "uygunsuz davranış" olduğunu öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada, soruşturmanın UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca açıldığı belirtildi. Söz konusu madde futbol sahalarında "siyasi, ideolojik, dini veya ırksal propaganda içeren her türlü davranışı" yasaklıyor.

Demiral, Instagram hesabında Avusturya karşısında kaydettiği iki golü ve gol sevinçlerini gösteren bir video paylaştı ve şu mesajı ekledi: "Günaydın Türkiye’m. Ne Mutlu Türküm Diyene." 

Merih Demiral, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, gol sevincini gösterdiği bozkurt işaretle herhangi bir mesaj vermediğini söylemişti. Milli futbolcu, "Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum" demişti.

BAHÇELİ: ZİNCİRLEME PROVOKASYONLARIN BİR ARA İSTASYONU

UEFA’nın soruşturmasına siyasilerden tepkiler geldi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı, soruşturma kararı sonrası UEFA'yı kınadı ve X hesabında, Merih Demiral'ın "bozkurt işaretli" gol sevincinin fotoğrafını paylaştı.

Devlet Bahçeli, X hesabından yaptığı açıklamada, Demiral'ın hareketinin Türkiye içinde ve dışında "pek çok hastalıklı çevreyi" rahatsız ettiğini, gol sevincinin farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olduğunu belirtti.

Bahçeli soruşturma için, "hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Merih Demiral’ın yaptığı “bozkurt” işaretini “Türklüğü simgesi” olarak açıkladı. Büyükataman sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı: "Kalemi yabancı sermayeden fonlanan alçaklar, sözde sanatçı bozuntuları, Türk varlığına düşman terörün siyasi uzantıları, firari teröristler koro halinde Bozkurt işaretinden rahatsızlıklarını arsızca ifade ediyorlar" ifadelerini kullanarak, "Bir milli sporcunun, milli maç sevincini kendi milletinin sembolü ile kutlaması kadar doğal bir şey yoktur. Bu sebeple UEFA’nın milli sporcumuz ile ilgili soruşturma başlatmasını da şiddetle kınıyorum. Bu skandal soruşturma bütün Türk milletinin sevincini hedef almaktadır. Bozkurt Türk’ün sembolü, Türklüğün ortak değeridir."

MERİH DEMİRAL’IN İMZALI FORMASI MHP’Lİ İSME

“Bozkurt” işareti tartışmasında, sosyal medyada Merih Demiral’ın ailesinin MHP ile ilişkisi de gündeme geldi. 

Merih Demiral, 5 Mart 1998 tarihinde Kocaeli’de dünyaya geldi. Futbola doğduğu şehrin takımı Karamürsel İdman Yurdu'nda başladı. Demiral sonrasında izlediği transferle dünya yıldızı oldu. 

Memleketi Karamürsel ile bağlantısını hiç koparmayan ve yakınlarının “çok vefalı” dediği Merih Demiral’ın MHP’nin yerel siyasetçileriyle olan temasları da “bozkurt” işareti tartışmasına konu oldu. 

Merih Demiral’ın kuzeni Enes Demiral MHP Karamürsel ilçe yöneticisiydi. 

MHP Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin, İlçe Sekreteri Enes Demiral ile birlikte MHP’nin önceki İl Başkanı Yunus Emre Kurt’a, Milli Futbolcu Merih Demiral’ın imzalı formasını hediye etmişti. Bu fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. 

İşte o kare: 


Haber Kaynağı : 12punto