Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meteoroloji’den yurttaşlara sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’in içinde bulunduğu bölgenin bazı noktalarında 35 derece ve üzerine çıkacağı tahmin edilen hava sıcaklılarına karşı yurttaşları dikkatli olması gerektiği aktardı.

Meteoroloji’den yurttaşlara sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan hava tahmin raporunda Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği aktarıldı.

Raporda hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve önemli bir değişiklik beklenmediği bildirildi.

Meteoroloji, rüzgârların ise kuzey ve doğulu yönlerden 30 ila 50 saatte kilometre hızla hafif ve orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetlice, eseceği tahmin edildiğini aktardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürlüğü, günün en yüksek hava sıcaklıklarının bazı merkezlerimizde 35 derece ve üzerine çıkacağı tahmin edildiğinden ilgililerin ve yurttaşların yüksek sıcaklıkla ilgili oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği yönüdne uyarıda bulundu.

Raporda Eskişehir’in en sıcak ilçesi 40 derece ile Sarıcakaya olurken merkez ilçelerinden Odunpazarı’nda hava sıcaklığı 33, Tepebaşı’nda ise 34 derece olacağı tahmin ediliyor.


Haber Kaynağı : İHA

hava sıcaklığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü