Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

MHP'li Feti Yıldız'dan 'etki ajanlığı' savunması: Şeytana benzetti...

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, kamuoyunda sıkça tartışılan 'etki ajanlığı' yasasını savunarak, yasayı istemeyenler için, "etki ajanı' sözcüğünü duyduklarında besmele duymuş şeytana dönüyorlar" dedi.

MHP'li Feti Yıldız'dan 'etki ajanlığı' savunması: Şeytana benzetti...

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, X üzerinden yaptığı paylaşımda, 'etki ajanlığı' yasasını istemeyenlere yönelik sert ifadeler kullandı.

'BESMELE DUYMUŞ ŞEYTANA DÖNÜYORLAR'

Yıldız şunları söyledi:

"Dönmelerin,devşirmelerin, kripto Fetöcülerin,mandacıların, bölücülerin ,bölgecilerin, marksistlerin,sahtekarların, şarlatanların,siyasi fırıldakların,bilimum Türk İslam düşmanlarının ekranlardan,klavye gerisinden Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Türk Devletine iftira edenlerin firesiz tamamı “ etki ajanı”düzenlemesine karşı çıkıyor.

Gazetecilik hüviyetini, akademisyenlik mesleğini ya da aktivist kimliğini operasyonel hedefler doğrultusunda kullanan bu tipler,  “etki ajanı” sözcüğünü duyduklarında besmele duymuş şeytana dönüyorlar"

ETKİ AJANLIĞI YASASI 

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “devlet güvenliği ile ilgili belgeleri elinde bulundurma suçu”nu düzenleyen 339. Maddesine “diğer faaliyetler” başlığı ile eklenen taslağı iktidar partisi “yeni tip ajanlık faaliyetiyle mücadele” gerekçesine dayandırıyor.

Teklifte yer alan ve kamuoyunda “etki ajanlığı” olarak nitelendirilen bir maddeyle TCK’nın 328. Maddesinde tanımlanan “casusluk” ve 339. Maddesinde düzenlenen “Devletin güvenliği ile ilgili belgeleri elinde bulundurma” suçlarına ek olarak yeni bir suç tanımı yapılıyor.

MHP'Lİ YILDIZ 'HİBE' ÜZERİNDEN ELEŞTİRMİŞTİ

Daha önce de düzenlemeyi eleştirenlere sosyal medya hesabından yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ülke dışından “hibe” alıp, “etki ajanlığı” yapanların suç kapsamına alınacağına işaret ederek şunları söylemişti:

“Ülke dışından hibe alan, karşılığında etki ajanlığı yapan, yabancı bir gücün çıkarlarını gözeten her türlü ‘hibe yiyici’ kişi ve kurumun bu yasa teklifini desteklemesini milli menfaatlere uygun açıklama yapmasını zaten beklemiyoruz.”



Haber Kaynağı : 12punto

etki ajanlığı Feti Yıldız MHP