Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Milli Eğitim Bakanlığı: Sahte üniversiteye ‘edu.tr’ uzantısını BTK verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'li Deniz Demir'in sahte Yeni Pazar Üniversitesi ve sahte rektörle ilgili soru önergesine 45 gün sonra yanıt verdi. Yanıtta, ‘edu.tr’ uzantısının BTK tarafından verildiği ve bu durumun üniversite hayali kuran gençleri dolandırmak için kullanıldığı ortaya çıktı. MEB, BTK'ya yazı yazarak sahte üniversitenin web sitesine erişim engeli talep etti.

Milli Eğitim Bakanlığı: Sahte üniversiteye ‘edu.tr’ uzantısını BTK verdi

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, sahte olduğu ortaya çıkan Yeni Pazar Üniversitesi ile sahte rektör Ali İlseven'i, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sormuştu. Bakan Tekin, CHP’li Demir’in soru önergesine 45 gün sonra cevap verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın yanıtında, üniversite hayali kuran binlerce gencin dolandırılmasına neden olan o sorunun cevabı da verildi. 

Sadece YÖK onaylı yüksek öğretim kurumlarının kullanabileceği ‘edu.tr’ uzantısının, gerçekte hiç olmayan, para karşılığı sahte diploma dağıtan Yeni Pazar Üniversitesi’ne BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından verildiği ortaya çıktı.  

YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın cevabında; “edu.tr uzantısını veren kurum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’dur. edu.tr uzantısının hangi şartlarda verildiğinin BTK’dan sorulması gerekmektedir” denildi.  

“İlgili kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını aldatma kastıyla hareket ettiği anlaşılmaktadır” diyen MEB, BTK’ya yazı yazarak www.yenipazar.edu.tr adresine erişim engeli getirilmesini istedi.  

CHP’li Demir, bu seferde BTK’nın bağlı olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle yeni bir soru önergesi verecek.  

BTK’NIN BU UZANTIYI NASIL VERDİ? 

CHP’li Demir, “Her fırsatta internete, sosyal medyaya erişim engeli getiren BTK’nın sahte diploma çetesine bu uzantıyı nasıl verdiği netleştiğinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. 

ÇEVİRİ HATASI ÇETELERE YARIYOR 

İletişim akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir ise, sahte üniversite konusunda hayati bir hata yapıldığını söyledi. Doç. Dr. Eşidir, “MEB, araştırmalarında; sahte Yeni Pazar Üniversitesi ile gerçekte var olan Novi Pazar Üniversitesi’ni birbirine karıştırıyor. Novi Pazar Üniversitesi Türkçe’ye Yeni Pazar Üniversitesi diye tercüme edilemez ama resmi yazışmalarda bu basit hata yapılıyor nedense. Bu hatadan diploma çeteleri yararlanıyor. Çünkü; sahte olan Yeni Pazar Üniversitesi Sırbistan’daki Novi Pazar Üniversitesi’ni taklit ediyor” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Pazar Üniversitesi Ali İlseven Deniz Demir Yükseköğretim Kurulu