Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'ndan sokak hayvanlarına ‘ötenazi’ yasasına sert tepki: Denizde açlık grevine başlıyor

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, AKP’nin sokak hayvanlarına ötenazi yapılmasını öngören kanun teklifine karşı 160 km yüzeceğini sonra da denizin içinde açlık grevi başlatacağını duyurdu. Sunaçoğlu, “Size iyi insan olmayı, yaşam hakkına saygılı olmayı, Allah’ın verdiği canı ancak Allah’ın alabileceğini kafanıza vura vura öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'ndan sokak hayvanlarına ‘ötenazi’ yasasına sert tepki: Denizde açlık grevine başlıyor

AKP’nin hazırladığı sokak hayvanlarına ötenazi yapılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri TBMM’de devam ediyor.

Kamuoyunda tartışma yaratan kanun teklifine milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu’ndan sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sunaçoğlu, kanun teklifini protesto etmek için önce 160 km solo yüzerek rekor denemesi yapacağını daha sonra da açlık grevi başlatacağını duyurdu.

Sunaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Hem rekor denemesi hem açlık grevi!' başlığı notunu düşerek hazırladığı basın açıklaması metnini paylaştı.

'AMACIM DÜNYA KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEK'

Sunaçoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"BASIN AÇIKLAMASIDIR!

ÖNCE YÜZECEK SONRA AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAK

2010 senesinde Türkiye’den Kıbrıs Türk Cumhuriyetine 82 KM lik açıkdeniz parkurunu ,kafessiz ve solo yüzmeyi başaran ilk ve tek maraton yüzücüsü olan Aktivist ve Milli Maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu geçtiğimiz sene

Gaziler Gününde Çanakkale Valiliği desteği ile, Gaziler ve şehitler anısına Çanakkale’den Gökçeada’ya 30 km’ yi 8 saat 12 dk sürede yüzerek son yılların en iyi maraton yüzme derecesini elde etmişti.

Alper Sunaçoğlu , bu defa sokak hayvanları ile ilgili TBMM de görüşülen sokak hayvanları yasa tasarısını protesto etmek için kulaç atacak ve açlık grevi başlatacak

Çıkarılmak istenen yasanın bilimden, Türk örf ve adetlerinden ,dini inançlarımızdan uzak ve yine çözümden de uzak yanlış bir tasarı olduğunu ,sokak hayvanlarının popülasyonunun artmasını hayvanları öldürerek önüne geçilemeyeceğini belirtmekte çözümün ise yakala aşıla,kısırlaştır ,rehabilite et aldığın yere bırak şeklinde uygulama ile mümkün olduğunu belirtmektedir.

Öldürmek çözüm olsaydı hayırsız ada katliamında 100.000 hayvan katledilmişti ama bugün gelinen noktada görülüyor ki öldürmek çözüm değildir. Hayırsız ada katliamı bunun ispatıdır.

Hayatım boyunca hep doğru olanı savunmaya özen gösterdim öyle yaşadım Ancak görülen o ki,hayvanseverlerin tüm Basın açıklamaları protestoları maalesef Ankara tarafından göz ardı edilmekte kaile alınmamaktadır..

Bu yüzden amacım dünya kamuoyunun dikkatini çekmek ve Ankara’ya net bir mesaj vermek için açlık grevi başlatacağımı açık ve net bunu belirtmek isterim.İmtihan için geldiğim şu üç günlük dünya hayatında böyle bir çirkinliğe katliama zulüme ben sessiz kalamam kalmayacağım.Açlık grevi çözüm olmaz ise TBMM önünde ölüm orucu başlatacağımıda belirtmek isterim."


Haber Kaynağı : 12punto

Alper Sunaçoğlu