Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Mimar Sinan'da yurt krizi: 222 öğrenci sokakta kaldı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne ait Ortaköy Kız Öğrenci Yurdu öğrencilere bilgi verilmeden kapatıldı. Yurdun kapatıldığını internet sitesinden öğrendiğini belirten mağdur öğrencilerden Doğa Batır, “Okulların açılmasına bir ay kala ve İBB yurtlarının başvurusu bitince duyuruldu” dedi.

Mimar Sinan'da yurt krizi: 222 öğrenci sokakta kaldı

Hikmet Eren ÇELENK-12punto.com.tr / ÖZEL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) tarafından 21 Ağustos'ta yapılan açıklama ile Ortaköy Kız Öğrenci Yurdu’nun kapatıldığı duyurulmuştu. Açıklamanın ardından yurt öğrencileri kendilerine daha önce hiçbir duyuru yapılmadan bu kararın alındığını iddia etmişti. Rektörlük tarafından yapılan duyurunun ardından okul öğrencileri sosyal medya hesaplarında mağduriyetlerini dile getirmiş, çözüm için gerekli adımların atılmasını talep etmişti.

12punto’nun ulaştığı Ortaköy Kız Öğrenci Yurdu öğrencisi Doğa Batır süreç boyunca yaşananları anlattı.

‘REKTÖR TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI’

Rektörlükle hiçbir şekilde iletişime geçemediklerini belirten Doğa Batır sürece ilişkin şunları söyledi:

“Yaklaşık iki yıldır Ortaköy Kız Öğrenci Yurdunda kalıyordum. Okulumuzun açılmasına bir ay kala internet sitesinden yurdumuzun kapatıldığını öğrendik. 21 Ağustos'ta okulun internet sitesinden yapılan bu duyuruyla Mimar Sinan Ortaköy Kız Yurdu'nun Balmumcu Yerleşkesinin deprem yenileme süreci tamamlanıncaya kadar kapatılacağı açıklandı. Olayla ilgili okul yönetimiyle iletişime geçmek için çabaladık fakat hiçbir sonuç alamadık. Rektöre mail atıyoruz fakat maillerimize dönmüyor. Zaten kendisi tüm sosyal medya hesaplarını kapatmış durumda. Okuldan da aynı şekilde geri dönüş alamıyoruz. Resmen okulumuzu bir açıklama yapmak için zorluyoruz. Çalışanlar dahil kimsenin hiçbir şeyden haberi yok.”

‘YURT BAŞVURULARI BİTTİKTEN BİR GÜN SONRA HABER VERİLDİ’

Farklı yurtlara geçmek için başvurulara geç kalındığını belirten Doğa Batır, “Okulumuz ve rektör Handan İnci bizi en mağdur edebilecek şekilde, okulların açılmasına bir ay kala ve İBB Yurtları’nın başvuru tarihinin bittiği günün ertesi günü okul internet sitesinden duyurdu. Normalde yaz aylarında okul yurdunda kalabiliyoruz fakat bu sene deprem bahanesi sunularak kullanıma kapatıldı. Buna rahatça bahane diyebiliyorum çünkü yurdumuz yeni bir yurt, deprem için daha öncelikli binalar mutlaka vardır. Bizi resmen dışarı attılar. Bunun planlı bir şey olduğu zaten ortada. 222 öğrenci açıkta kaldı” şeklinde konuştu.

‘KAYITLARIMIZI DONDURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Arkadaşlarının hayat pahalılığı kaynaklı sebeplerle barınma sorunu yaşayacağını ve kayıtlarını dondurmayı düşündüklerini belirten Doğa Batır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konaklamaya dair hiçbir alternatif sunulmadı. Durumu olan insan zaten yurtta kalmayı tercih etmez. Ev kiraları çok pahalı ve arkadaşlarımızın çoğu okulu dondurmayı düşünüyor. Ben de dondurmayı düşünüyorum. Ayrıca bizlere tadilatın ne kadar süreceği hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Hayat pahalılığı, ekonomik kriz, İstanbul’da kız bir öğrenci olarak hayatta kalma, güvenlik gibi sebepler göz önünde bulundurulmaksızın bir ay içerisinde ev bulunmamız bekleniyor. Yurt binasının sinema ve televizyon öğrencilerinin eğitimine uygun bir bina olmaması göz önünde bulundurularak bu yanlış karardan dönülmediği takdirde hem sinema eğitimi layıkıyla devam ettirilemeyecek hem de üstün barınma hakkı öğrencilerin elinden alınacaktır.”

ÜNİVERSİTE SORULARIMIZA YANIT VERMEDİ

Öğrencilerin iddialarıyla ilgili aradığımız üniversite yönetimi sorularımızı yanıtsız bıraktı. 12punto'nun ulaştığı yetkililer konuya ilişkin rektörlükten açıklama yapıldığı söyledi.


Haber Kaynağı : Hikmet Eren Çelenk

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ortaköy Kız Öğrenci Yurdu