Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6128
Dolar
Arrow
34,0672
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5927
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.751

MİT devrede: FETÖ makalesi yazan albay generalliğe yükseltilmişti

İktidara yakınlığıyla bilinen tv100 yazarı Fuat Uğur, tuğgeneralliğe terfi eden ve 2015 yılında Fethullah Gülen için 'akademik' çalışma yaptığı ortaya çıkan Fevzi Orkunt Canyaş hakkında MİT'in devreye gireceğini ve soruşturma başlatılacağını yazdı.

MİT devrede: FETÖ makalesi yazan albay generalliğe yükseltilmişti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında 77 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

Tuğgeneralliğe terfi eden Hâkim Albay Fevzi Orkunt Canyaş’ın 2015 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Filiz Başkan Canyaş ile birlikte kaleme aldığı, Türkçe ismi “Türkiye’deki resmi ve gayri resmi kurumlar arasındaki etkileşim: Fethullah Gülen cemaati örneği” olan bir makalesi olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu makalede Canyaş'ın FETÖ elebaşı ve okullarına yönelik övgü dolu ifadeler kullandığı görüldü.

Fethullah Gülen için ‘akademik’ çalışma yapan Canyaş’ın tuğgeneralliğe terfi ettirilmesi ve bugüne kadar hakkında herhangi bir işlem yapılmamış olması tepkileri de beraberinde getirdi.

MİT, CANYAŞ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATACAK

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur, tv100’deki yazısında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) devreye girerek Fevzi Orkunt Canyaş hakkında soruşturma başlatılacağını yazdı.

“TSK içinden aldığım bilgileri aktaracağım” diyen Uğur, Canyaş’ın şimdiye kadar TSK’da neden gündeme gelmediğini şu ifadelerle yazdı:

“Çünkü TSK’nın artık bir iç istihbarat teşkilatı yok. Millî İstihbarat Teşkilâtı MİT’TEN GELEN BİLGİLERE GÖRE hareket ediliyor. Bu Albay hakkında da herhangi bir istihbarat bilgisi, belgesi ya da raporu TSK’ya iletilmiş değil.” 

Canyaş’ın Hakim Albay olduğuna dikkat çeken Uğur, “Görev sırasında pek çok FETÖ’cü hakkında kararlar vermiş olabilir. FETÖ’cülerin önemli bir özelliğidir, geçmişte kendileriyle yan yana görünen ama daha sonra karşılarına geçenleri o zamanki fotoğraflarıyla ya da bıraktıkları “iz” lerle vururlar. Bu şantaj yöntemi tanıdıktır. Yine aynı şeyi yaşıyor olabiliriz. Biz hukuk çerçevesinde kalmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Uğur, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ama yine de bu bilgi önemli değil mi? Tabii ki çok önemli. Artık bu isim ve mesele konuşulur hale geldiği için Tuğgeneralliğe terfi eden Hâkim Albay Fevzi Orkunt Canyaş hakkında SÜREÇ YENİ BAŞTAN İŞLETİLECEK ve gerekli soruşturma başlatılacaktır.

Yani ismi MİT’e bildirilecek öyle mi? Evet, soruşturmayı her zaman olduğu gibi, yasal gereklilik olarak da MİT yürütecek. Çıkacak sonuca göre hareket edilecek.

Durum bu.”


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Fethullah Gülen Fuat Uğur Fevzi Orkunt Canyaş FETÖ