Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MİT'in raporunda flaş ayrıntı! Yargıda çürüme Bakırköy Adliyesi'ne sıçradı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 'yargıda rüşvet' dilekçesinin yankıları sürerken MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargıda çürüme' raporunda dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

MİT'in raporunda flaş ayrıntı! Yargıda çürüme Bakırköy Adliyesi'ne sıçradı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 'yargıda rüşvet' iddialarını içeren dilekçesini HSK'ya göndermesinin ardından bu kez MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu raporda Bakırköy Adliyesi'nde dikkat çeken bir ayrıntı göze çarptı. 

T24 yazarı Tolga Şardan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) da yargıya dair bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanlığı’na sunduğunu dile getirdi. 

"BAĞLANTILAR TESPİT EDİLDİ"

Şardan bugünkü yazısında şunları söyledi:

"Dosyaların içeriği, dosyalar üzerinde karar veren yargı mensupları ve dosyaları takip edip sonuçlanmasını sağlayan dosya takipçilerinden oluşan bağlantılar tespit edildi. Para karşılığında verilen erişimin engellenmesi kararlarının yanı sıra, soru işaretlerine neden olan ilginç tahliye ve tutuklama kararlarına imza atan yargı mensupları belirlendi."

"ŞİRKETLERİNİ BAKIRKÖY ADLİYESİ'NİN SORUMLULUK BÖLGELERİNE TAŞIYORLAR"

Yargıdaki çürüme iddialarının ilk merkezinde İstanbul Bakırköy Adliyesi'nin bulunduğuna dikkat çeken Şardan, raporda Bakırköy Adliyesi'ne dair yapılan şu tespite de yer verdi:

"Özellikle uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle haklarında adli soruşturma başlatılanlar, ikametlerini, iş yerlerini, şirketlerini Bakırköy Adliyesi'nin sorumluluk bölgelerine taşıyorlar. Böylelikle adli süreçlerde Bakırköy Adliyesi'nde gerek soruşturma gerekse kovuşturma aşamalarında daha kolay karar alma olanağı yaratılıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanlığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar MİT