Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Murat Kurum'a yöneltilen soru sansürlenmişti: Mehmet Akif Ersoy'dan 'Gazze sorusu krizi'yle ilgili açıklama!

Habertürk TV'de AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'u konuk eden gazeteci Mehmet Akif Ersoy, programdaki 'Gazze sorusu' krizine ilişkin açıklama yaptı.

Murat Kurum'a yöneltilen soru sansürlenmişti: Mehmet Akif Ersoy'dan 'Gazze sorusu krizi'yle ilgili açıklama!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un Nedir Ne Değildir programına konuk oldu.

Söz konusu programda siyasi sorular hariç birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurum'a Gazze ile ilgili bir soru yöneltilmiş, stüdyodan bir sesin "Bu olmaz. Mikrofonu alabilir miyiz?" dediği duyulmuştu.

Bunun üzerine genç, sorusunu soramayarak mikrofonu devretmişti.

Ersoy, yaşananlarla ilgili olarak kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Arkadaşlar bir karar verin, bazı muhalif hesaplar ve trolleri 'Gazetecilik bitti-yandaş - yalaka Akif, mikrofonu elinden aldı' falan diye gömüyor. İktidara yakın kimi hesap ve troller de 'Murat Kurum’a operasyon çekti. Akif güvenilmez biri, Habertürk’e çok dikkat edin' kafasında."



NE OLMUŞTU?

Murat Kurum, 1 Mart’taki bir konuşmasında "31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurum’un bu sözlerine "Bu kadar insanların aklını alaya alan bir belediye başkan adayı, hiçbir seçim bölgesinde yoktur" diye tepki göstermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kurum’u 5 Mart’taki Gazze’ye gönderecekleri yardım TIR’larının etkinliğine davet etmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Akif Ersoy Murat Kurum