Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/mustafa-sentop-rusen-gultekin-hakkinda-sikayetci-oldu-557

Mustafa Şentop, Ruşen Gültekin hakkında şikâyetçi oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Mustafa Şentop, gazeteci Serdar Akinan’ın haberini paylaşan Avukat Ruşen Gültekin hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Gazeteci Serdar Akinan, 4 Nisan 2023 tarihinde kendisine ait YouTube kanalında yaptığı canlı yayında dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin sahibi ve onursal başkanı olduğunu, bazı AKP’lilerin çocuklarının da söz konusu üniversitenin hukuk fakültesine gitmeden diploma aldıklarını iddia etmişti.

Uluslararası Balkan Üniversitesi’ne Türkiye’den denklik de verildiğini iddia eden Akinan, buradan mezun olanların atanacakları yerlerin bile belli olduğunu öne sürmüştü.

"BU İDDİALARA CEVAP BEKLİYORUM"

Serdar Akinan’ın söz konusu iddialarını içeren videoyu Twitter / X hesabından alıntılayarak paylaşan Avukat Ruşen Gültekin “Bu iddialara mutlaka cevap bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Videonun FETÖ’cü hesaplar tarafından paylaşılarak yaygınlaştırıldığını iddia eden Mustafa Şentop, ‘kamu görevlisine hakaret’ gerekçesiyle savcılığa başvurarak haberi yapan Serdar Akinan’la birlikte haberi paylaşanlar hakkında şikâyetçi oldu.

Şentop’un şikayet dilekçesinde “Şüphelilerin amacı kamuoyunun aydınlatılması değildir. Hiçbir araştırma yapmadan TBMM Başkanlığı görevinde bulunan müvekkilim hakkında bu kadar iftiranın sıralanması ifade özgürlüğünün sınırları içinde değerlendirilemez” denildi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN FETÖ'CÜLERİ HATIRLATTI

Şentop’un şikayeti üzerine 28 Eylül 2023’te Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Avukat Ruşen Gültekin, FETÖ’cülerin 2003-2016 yılları arasında hakim ve savcılık sınavlarında şifreli torpiller yaparak İdari Yargı’nın yüzde 95’inin FETÖ’cülerle doldurulduğunu ve bu hakim ve savcıların 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edildiklerini hatırlattı.

Hakim olarak görev yaptığı dönemde defalarca sürgün edildiğini ve haksız soruşturmalar geçirdiğini belirten Gültekin, söz konusu haberi paylaşmasının nedenini “Bu paylaşımı yaparken hedefim şikayetçi değil, geçmişte bu şekilde Türk Üniversitelerinde okutulan öğrenciler olduğunu bilerek bu konuda yaklaşık 100.000 takipçimi uyararak bu vesileyle de Devlet görevlilerini uyararak böyle bir hareketin FETÖ’nün yeniden canlanmasına sebebiyet vereceğini anlatmaktı” sözleriyle açıkladı.

Hakkında atılı suçlamaları kabul etmeyen Gültekin, ifadesinin sonunda ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar’ (KYOK) verilmesini talep etti.

İDDİALAR MECLİS’E TAŞINMIŞTI

Dönemin İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Mustafa Şentop’un sahibi ve onursal başkanı olduğu öne sürülen Üsküp’teki Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşımıştı. 

TBMM Başkanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada ise, “TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un, bahsi geçen üniversiteye verdiği manevi destek dışında bir bağlantısı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

 

Haber Kaynağı : 12punto