Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nebi Hatipoğlu'na ÇGD'den tepki: 'Bu saygısızca tavrını kınıyoruz'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun oy kullandıktan sonraki basına olan davranışını eleştirdi. ÇGD yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımıza sansür uygulayan ve onları azarlayan Hatipoğlu’nun bu saygısızca tavrını kınıyor, tüm basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Nebi Hatipoğlu'na ÇGD'den tepki: 'Bu saygısızca tavrını kınıyoruz'

AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, oy kullanmak için geldiği Emine Cahide Karaali Ortaokuluokulu'nda çekim yapan Es TV muhabirine "Ne çekiyorsun oğlum?" diyerek azarlamıştı. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Hatipoğlu'nun bu davranışını eleştirdi. ÇGD’den yapılan yazılı açıklamada “Meslektaşlarımıza sansür uygulayan ve onları azarlayan Hatipoğlu’nun bu saygısızca tavrını kınıyor, tüm basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

ÇGD Eskişehir Şubesi’nin yazılı açıklamasının tamamı şu şekilde:

“AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, oy verme işlemi öncesinde her adaydan alındığı gibi kendisinden de görüş almak isteyen basın mensuplarının işini yapmasını engellemiş ve basına sansür uygulamıştır.

"SAYGIZCA TAVRINI KINIYORUZ"

Basın mensuplarına ‘Siz CHP’nin yayın organısınız’ diyerek saygısızca tavır takınan Hatipoğlu’na Anayasa’nın 28’inci maddesi olan ‘Basın hürdür, sansür edilemez. Basın özgürlüğü de insanların fikirlerini gazete, dergi, radyo ya da televizyon aracılığı ile insanlara ulaştırma özgürlüğünü içerir’ ifadelerini hatırlatmak istiyoruz.

Bütün bir seçim süreci boyunca siyasi parti adaylarını takip eden, mesai mefhumu olmadan çalışan basın mensubu arkadaşlarımız, her zaman olduğu gibi bugün de sadece işini yapmak istemiştir. Meslektaşlarımıza sansür uygulayan ve onları azarlayan Hatipoğlu’nun bu saygısızca tavrını kınıyor, tüm basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz”


Haber Kaynağı : 12punto

Çağdaş Gazeteciler Derneği nebi Hatipoğlu