Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Nihal Candan, suçlamaları reddetti: 'Ölümcül hastalıkla mücadele ediyorum'

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından 44 yıla kadar hapis cezası istenen Alisya Bahar Candan ve 24 yıla kadar hapis cezası istenen Nihal Candan’ın davasında üçüncü duruşma yapıldı. Nihal Candan, suçlamaları reddederek sağlık durumu ve mal varlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Nihal Candan, suçlamaları reddetti: 'Ölümcül hastalıkla mücadele ediyorum'

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dolandırıcılık ve suç örgütüne üyelik davasının 3. celsesinde, sanıklardan Nihal Candan savunma yaptı. 

Candan, iddianamede örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın ile sadece duygusal bir ilişkisi olduğunu öne sürdü. Sağlık sorunları nedeniyle 28 kiloya düştüğünü belirten Candan, “Ölümcül bir hastalık ile boğuşuyorum. Yemek yiyemiyorum, mal varlığım bir iki çanta ve bir iki ayakkabıya kadar var” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Candan, suçlamaları kabul etmeyerek, “İddianamede bana yönelik açık bir suçlama göremiyorum. Onur Apaydın ile 2021 yılında duygusal bir ilişkim oldu. Toplantılara katılmadım. Bahsedilen et restoranında uzun süre kalamam, çünkü et yemekleri midesini bulandırır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “Hukuk fakültesini bitirdim ama bu olay nedeniyle mesleğimi yapamıyorum” diyerek, suçlamaların kendisine ağır bir şekilde etki ettiğini söyledi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmak suçundan 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, suç örgütünün dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda Candan’ın etkin rol oynadığı belirtilmişti. Ayrıca, suç örgütü lideri Onur Apaydın’ın, suç gelirlerini Alisya Bahar Candan aracılığıyla akladığı ifade ediliyor.


Haber Kaynağı : İHA

İlgili Haberler

Nihal Candan Bahar Candan Onur Apaydın