Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ODTÜ'lü öğrencilere açılan soruşturmaya CHP'li Konuralp'ten tepki

ODTÜ mezunu CHP Ankara Milletvekili Konuralp, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ODTÜ'deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu'nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

ODTÜ'lü öğrencilere açılan soruşturmaya CHP'li Konuralp'ten tepki

CHP'li Konuralp, ODTÜ'deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu'nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmanın durdurulmasını isteyerek, "Rektörlük, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir" ifadesini kullandı.

Okan Konuralp, şunları kaydetti:

"ODTÜ öğrencileri geçtiğimiz haftalarda son yılların en barışçıl ve renkli eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Geleneksel bahar şenliklerinin ana sahnesi olan Devrim Stadyumu'nu Rektörlükten geri istedi.

Rektörlük bu talebe olumlu karşılık vermek yerine öğrencilerini üniversitenin huzurunu bozmakla, eğitimi engellemekle suçlamayı tercih etti.

Öğrenciler hakkında okuldan uzaklaştırma talebiyle soruşturma açtı. Bu tercih göstermektedir ki Rektörlüğün, herkesin hakkını ve hukukunu gözeten, koruyan kendi öğrencilerinden öğreneceği çok şey var.

Rektörlük vakit geçirmeksizin öğrenciler hakkında açtığı soruşturmaları durdurmalı, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir."


Haber Kaynağı : 12punto

CHP eylem ODTÜ öğrenci Protesto

İlgili Haberler