Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Öğrenci hesabıyla dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Aydın'ın Nazilli İlçesinde yasa dışı yollarla elde edilen paraları, üniversite öğrencilerinin banka hesapları üzerinden alarak kripto paraya yatıran 3 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Öğrenci hesabıyla dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Aydın'ın Nazilli İlçesinde yasa dışı yollarla para elde eden üç kişi Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. 

ÖĞRENCİLER ARACILIĞIYLA

Üniversite öğrencileri aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen üç şüpheli şahsın ikametlerine operasyon düzenledi. Operasyonda üç şüpheli şahıs gözaltına alındı. 

Adreslerde yapılan aramalarda 240 bin lira, 11 bin 200 dolar, farklı kişilere ait 27 banka kartı, 8 cep telefonu ile dijital materyaller ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Z. ve E.Ç. tutuklanırken, B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KRİPTOYA ÇEVİRDİKLERİ BELİRLENDİ

Şüphelilerin, belirli ücret verme karşılığında öğrencilere banka hesabı açtırdıkları, internet üzerinden kumar ve bahis gibi yasa dışı yollardan elde ettiği gelirleri bu hesaplara aktardıkları öğrenildi. Şüphelierin daha sonra bu hesaplardan çektikleri paraları kripto paraya çevirdikleri belirlendi.


Haber Kaynağı : İHA

Aydın Dolandırıcılık Kripto para