Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Örsan Öymen'den 12punto'ya kurultay değerlendirmesi: "Genel başkan sağa açıldı. Kendisi ve genel merkez büyük sıkıntı'

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı'nda Gernel Başkan adaylığından çekilen Örsan Öymen, 12punto.com.tr'ye konuştu. Öymen, "Buradaki tüm taraflar, iki adaydan bahsediyorum iyi sınav vermemişlerdir"

Örsan Öymen'den 12punto'ya kurultay değerlendirmesi:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adaylarından Örsan Öymen, adaylıktan çekilmişti. Kurultay sırasında 12punto'dan Ercan Küçük'ün sorularını yanıtlayan Örsan Öymen, Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in iyi bir sınav vermediğini söyledi. 

Öymen şöyle konuştu: 

"Kimsenin lehine çekilmiş değiliz. Twitter'da açıklama yaptım. Demokratik kurultay olsa bir imza tekeli oluşturulmazdı. Herkes aday olabilirdi. Dolayısıyla herkes kürsüde kendi görüşlerini ifade edebilirdi. Buradaki tüm taraflar, iki adaydan da  bahsediyorum iyi sınav vermemişlerdir.

Öymen, "Bundan sonra yolunuza nasıl devam edeceksiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Zaman gösterecek. Parti içi tartışmaları bir yana bırakıp seçimlere odaklanacağız. Seçimlerden sonra sonuçları da dikkate alarak kararı vereceğiz.

Öymen, Kılıçdaroğlu'nun değişimcileri eleştirdiği konuşmasını da şu sözlerle değerlendirdi:

Genel Başkan önce kendisine baksın. Kendisi hariç herkes 'Değişim' diyorsa o sıkıntılı bir durum. Genel Başkanın yaptığı konuşmalar doğru konuşmalar değil. Bir kere yanıltıcı sözler söyledi. Çok net bir şekilde sağa açılmış durumda. Hem sola kayan politikaları uygulamıyor, hem laikliğin gereğini yapmıyor. Asıl büyük sıkıntı Genel Merkez ve kendisi. Ama değişimci olduğunu iddia edenler de gerçek değişimi ortaya koyabiliyorlar mı? O da sıkıntılı. Biz her iki tarafı da sıkıntılı buluyoruz.


Haber Kaynağı : Ercan Deniz Küçük

Örsan Öymen CHP kurultay

İlgili Haberler