Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Özgür Demirtaş gelire göre fatura uygulamasını eleştirdi: 'Duble haksızlık'

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelire göre doğalgaz ve elektrik faturalandırması uygulamasını "son derece yanlış" olarak nitelendirirken, Türkiye'de vergi adaleti sağlanmadan böyle bir sistemin hayata geçirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Demirtaş gelire göre fatura uygulamasını eleştirdi: 'Duble haksızlık'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelire göre doğalgaz ve elektrik faturalandırması hakkında yaptığı açıklamada, destek gruplarının doğru bir şekilde tanımlanmasının önemine değindi. 

Bakan Bayraktar, “Belli bir seviyenin üzerine ulaşmış bir tüketici, üst gelir durumunda tüketici olarak değerlendirilecektir. Evinde bulunan elektrikli cihaz sayısının fazla olması durumunda bu tür bir faturalandırma uygulanabilir” dedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ

Bu açıklamaların ardından Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümetin gelire göre faturalandırma projesine sert bir eleştiride bulundu. 

Demirtaş, uygulamanın “son derece yanlış” olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de vergi adaletinin sağlanmadan böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesinin uygun olmadığını belirtti.

Demirtaş, “Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız? Bu, duble bir haksızlık,” şeklinde konuştu.

BAKAN BAYRAKTAR NE DEMİŞTİ?

Bakan Bayraktar, yeni faturalandırma sisteminin 2024 yılı tüketim verilerine dayanarak uygulanacağını ifade etti. Destek gruplarının doğru tanımlanmasıyla, ihtiyaç sahiplerine yönelik adil bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını söylemişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Demirtaş Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar