Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Özgür Özel 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyen yurttaşa kızdı: 'Alın biraz yan tarafta söylesin'

Muğla'da konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşması sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan bir yurttaşa kızdı.

Özgür Özel 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyen yurttaşa kızdı: 'Alın biraz yan tarafta söylesin'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşması sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan vatandaşı “Ben onu söyleyeceğim zaman söylerim. Senin işin orada olmak, benim işim burada olmak. Benim işime karışma” diyerek azarladı. Özel, yurttaşın götürülmesini istedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye önünde yurttaşlara seslendi. 

Özel’in konuşması sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan yurttaşa söyledikleri ise dikkat çekti. Yurttaşın alandan çekilmesini isteyen Özel şunları söyledi:

“Ben onu söyleyeceğim zaman söylerim. Senin işin orada olmak, benim işim burada olmak. Benim işime karışma. Bunu böyle yapıyorsun diye kimse sana ‘aferin’ demez. Ben onu söyleyeceğim zaman söyleyeceğim. Alın götürün bu arkadaşı. Aksini söyleyen var mı kardeşim? Yoksa alın biraz yan tarafta söylesin. Ben ne zaman ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz diyeceğimi… Ben söyleyeceğim sen söylemeyeceksin.”

TEPKİNİN NEDENİNİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AÇIKLADI

Özel'in gündem olan bu tepkisinin nedenini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut açıkladı.

Şahsın, sürekli bir şekilde Özgür Özel'e yüksek sesle 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz deyin' diye bağırdığını ifade eden Bulut şöyle konuştu:

 

"Yayına ses gelmese de hem kitlenin hem de genel başkanın dikkatini dağıttı. Bu sebeple duruma müdahale edildi. Ayrıca şahıs biraz kendinde değildi. Biz emniyetin işlem yapmasını istemedik, ama güvenlik amacıyla GBT yapılmak istendi. Kişinin üzerinden kimlik de çıkmadı."

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEĞMENLER AÇIKLAMASI

Muğla'daki konuşması sırasında 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı atan yurttaşa tepki gösteren Özel, teğmenlerin bu sloganı attığı için eleştirilmesine ve soruşturma geçirmesine şu tepkiyi vermişti:

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. 'Mustafa Kemal'in askeriyim' demeye itiraz edecek bir tane teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. O yüzden hepimiz; o itiraz edenler andın hangi kelimesine itiraz ediyor duymak istiyoruz"


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Özgür Özel teğmen soruşturma