Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Özgür Özel seçim çağrısını yineledi: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok

En düşük emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, "Emekliler seçimde bunlara oy vermediler, ikinci parti yaptılar; anlamadılar. Yine gitmiş sefalet ücreti veriyor, böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa ne olur? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok" diyerek erken seçim çağrısını yeniden gündeme getirdi.

Özgür Özel seçim çağrısını yineledi: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan etse de, milyonlarca emekli sefalet ücretine mahkum edildi. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesi hayal kırıklığı yarattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu'ndaki Emekli Evi ziyaretinde AKP iktidarının emekli maaşına yaptığı zamma tepki gösterdi.

"AKP İKTİDARA GELMEDEN ÖNCE EMEKLİ MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETTİ"

Emekli maaşının asgari ücretin altına düştüğüne dikkat çeken Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi ilk iktidara geldiğinde bir emekli maaşı, 1,5 asgari ücretti. Hiç dokunmasalar bugünkü 1,5 asgari ücreti uygulasalar en düşük emekli maaşı 25 bin lira olması gerekiyor. Sözde zam yaptılar, emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu. 25 bin lira olması gereken emekli maaşı 12 bin 500 lira" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"İstanbul Planlama Ajansı bir çalışma yaptı, İstanbul'da bir emekli en az ne kadarla geçinebilir? 25 bin lira hesabını onlar da buldu. Ama AK Parti geldi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim, enflasyon hesabına göre zam vereceğim dedi; geldiğinde 1,5 asgari ücret olan en düşük emekli maaşı bugün 0,6 asgari ücret.

"CEPTEN EN AZ 5 ÇEYREK ALTIN GİTTİ"

Emekliler AK Parti geldiğinde, Tayyip Bey başbakan olduğunda en düşük emekli maaşıyla 8 tane çeyrek altın alıyorlardı. Bugün bu maaş 3 çeyrek altın almıyor. Cepten en az 5 çeyrek altın gitti. Bir şey nerede aranır, kaybedilen yerde? Biz nerede kaybettik 5 çeyrek altını, seçim sandığında kaybettik. AK Parti geldi, 5 çeyrek altını kaybetti; AK Parti gidecek, kaybettiklerimizi bulacağız."

"GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR"

Emekli maaşına yapılan zam üzerinden seçim çağrısını yineleyen Özel, şöyle konuştu:

"Miting yaptık seçimden önce, anlatamadık. Emekliler seçimde bunlara oy vermediler, ikinci parti yaptılar; anlamadılar. Anketler oluyor; CHP birinci, bunlar ikinci, anlamıyorlar. Yine emekli mitingi yaptık, anlamadılar. Yine gitmiş sefalet ücreti veriyor, böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa ne olur? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok. Geçim yoksa seçim var! Bunun için biz sizin için mücadele etmeye devam edeceğiz."


Haber Kaynağı : 12punto

emekli maaşı Emekli emekli mitingi emekliler en düşük emekli maaşı Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan