Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den Çorlu Tren Faciası davasındaki karara ilişkin ilk açıklama!

7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Faciası davasında karar verildi. Mahkeme kararının ardından açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, " Devlet Demiryolları'nın genel müdürleri ve tüm sorumluların yargılanması gerekmektedir ve siyasi sorumluluk asla unutulmamalıdır" dedi.

Özgür Özel'den Çorlu Tren Faciası davasındaki karara ilişkin ilk açıklama!

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı Çorlu Tren Faciası davasının 20. duruşması bugün Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce duruşma salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü.

6 yıldır devam eden davada 4 sanık beraat ederken, sanıklardan Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, Turgut Kurt 16 yıl 3 ay, Nihat Aslan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın ardından aileler, avukatlar ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yaptı.

Özel, ilk defa bir davada kamu görevlilerine bu kadar yüksek hapis cezaları verilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

"ÖNEMLİ BİR ADIM AMA YETERLİ DEĞİL"

Özel, şöyle konuştu:

"Halkın gösterdiği büyük dayanışma sonucunda geri adım attıklarını görüyoruz. Mahkeme heyeti kendileri adına bir utanç değil, hukuk adına küçük ama Türkiye'deki hukuk mücadelelerinin önemi adına büyük bir adım attılar. Bölge düzeyindeki yöneticilerin ceza alması önemli bir adımdır ama yeterli değildir. Bize düşen istinaf aşamalarını dikkatlice takip etmektir. Buradaki kazanımların üst düzeylerde geri alınmasına müsaade etmeyeceğiz.

'SİYASİ SORUMLULUK ASLA UNUTULMAMALI'

Son ana kadar ilk günkü öfkeyi unutmadan takip etmek önemlidir. Devlet Demiryolları'nın genel müdürleri ve tüm sorumluların yargılanması gerekmektedir ve siyasi sorumluluk asla unutulmamalıdır. Seçim öncesi hızla seferler başlasın diye kanunsuz emir verenlerin hesap verdiği günler gelmeden Çorlu için 'tam adalet' sağlandı diyemeyiz ama Çorlu hepimize umut olmuştur. Bu sonuç, direnenlerin başarısıdır."


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel Çorlu Tren Katliamı çorlu tren kazası

İlgili Haberler