Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Para sayma davasındaki ilk duruşma bugün yapıldı: CHP'li yetkililer de katıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kaydedilen para sayma görüntülerine ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi’nde yapılıyor. Duruşma, salonun küçük olması gerekçesiyle 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı.

Para sayma davasındaki ilk duruşma bugün yapıldı: CHP'li yetkililer de katıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği öne sürülen "para sayma" görüntülerine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Ancak, salonun küçük olması nedeniyle duruşma, 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Duruşmada yargılanan 22 sanıktan Can Poyraz, Onur Öksel ve Melih Morsünbül hazır bulunurken, eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı.

CHP'Lİ YETKİLİLER DURUŞMADA YER ALDI

Davada, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile çok sayıda partili, destek vermek amacıyla duruşma salonunda yer aldı. 

Salonu büyük ölçüde partililerin doldurması nedeniyle kapıda bekleyen basın mensuplarının yalnızca küçük bir kısmı salona girebildi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, para sayma görüntülerinin bulunduğu davada eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, danışmanı Melih Morsünbül, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski basın danışmanı Mustafa Can Poyraz ve İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 22 sanığın, Siyasi Partiler Kanunu’nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesi uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması talep ediliyor.

100 YILLIK PARTİYE ZARAR VERİLMEK İSTENİYOR

Avukat Baran Kaya, davada isnat edilen suçlamaların soruşturma aşamasında oluşturulduğunu belirterek soruşturmanın ve iddianamenin hukuka aykırı olduğunu söyledi. 

Avukat Ahmet Özdemir, "İddianemede bağışta bulunanlar konusunda herhangi bir şey yazmıyor. Ya eksik yazılmış ya da savcı yanlış okumuş. 'Bağış yapılamaz' denmiyor, 'bağış kabul edilemez' deniyor. Makbuz verilip verilmemesi partinin problemidir. O günkü parayla eğer 55 bin TL ve üzeri bağışta bulunulursa o zaman kişinin sorumluluğu başlar. CHP, kendi sitesinde il başkanlığı alınacak ilanı açıyor ve bağış toplanacağını belirtiyor. Sanıklar parti adına para toplayıp gerekli kişilere teslim ediyorlar. Sanıklar, parayı teslim etmekle yükümlü kişiler. Bu sanık sayısıyla dosya kalabalık gosterilmeye çalışılıyor. 100 yıllık partiye zarar verilmek isteniyor. Dava hem sakat hem siyasi. Bu para ilk önce belediye başkanı İmamoğlu'nun parası gibi gösterilmeye çalışıldı. Sanıkların lehine olabilecek belgeler dosyaya konulmadı. Olay, 22 kişi üzerine yıkıldı. Sanıklardan 6'sı sadece parayi götüren kişiler. Diğerleri süreçteki görevli kişiler" ifadelerini kullandı. 

Özdemir, "Bu gayrimenkulleri satanlar hakkında 'kovuşturmaya yer yok' kararı verilmiş. İddianamede ise tanık beyanlarına yer verilmiş. Hangi tanık beyanları? Tanıklar kim? MASAK raporunun sonunda suça ilişkin kayıt bulunamadığı belirtiliyor. Dosyaya konulan çoğu belgenin, yargılanan sanıklarla en ufak alakası yok" dedi. 

Avukat Mehmet Öksel ise, "Avukatlar olarak soruşturmanın hukuka aykırı delillerle başlatıldığı yönündeki talebimiz mevcuttur. Bu tip davalarda ikrar beyanı dahil hukuka aykırıdır. Sanıkların, görüntülerin çekildiğinden haberi olduğuna yönelik iddia gerçeği yansıtmamaktadır ve tek bir tanığın ifadesine dayanmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

DAVA ERTELENDİ

22 sanıklı para sayma davası ertelendi. Yapılan açıklamaya göre dava 29 Kasım'da yeniden görülecek


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Para sayma görüntüleri