Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Patates üreticilerinden eylem kararı

Nevşehir'de patates fiyatlarının tarlada 4 liraya kadar düşmesi, üreticilerin tepkisine yol açtı. CHP il ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 29 Ağustos'ta eylem yapılması kararlaştırıldı.

Patates üreticilerinden eylem kararı

Patates üretiminde önemli bir yere sahip olan Nevşehir’de bu yıl fiyatların hızla düşmesi, üreticileri zor durumda bıraktı. Tarlada 4 liradan alıcı bulan patates, üreticiler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

Yerel haber sitesi nevsehirkenthaber’in aktardığına göre, patates üreticileri CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş ve CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Soner Barut'un katılımıyla düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, düşen patates fiyatlarına karşı bir eylem yapma kararı alındı.

29 AĞUSTOS'A EYLEM ÇAĞRISI 

Bu kapsamda üreticiler, 29 Ağustos Perşembe günü saat 14:00’da Derinkuyu ilçe merkezinde bir araya gelerek patates fiyatlarına tepki gösterecekler. Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen de eyleme destek vererek, “Patates üreticileri, çiftçilerimiz ve milletvekillerimizin de katılacağı bu eyleme tüm patates üreticileri ve çiftçilerimiz davetlidir” açıklamasında bulundu.



Haber Kaynağı : 12punto

Nevşehir Patates