Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Pentagon’daki Türk gözaltında: Düzinelerce çok gizli belgeyle birlikte yakalandı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da mühendis olarak çalışan Türkiye ve ABD vatandaşı Gökhan Gün, Meksika'ya kaçmak üzereyken çok gizli belgelerle yakalandı. FBI tarafından gözaltına alınan Gün, ulusal savunma sırlarını yasadışı yollardan elde etmek ve saklamakla suçlanıyor.

Pentagon’daki Türk gözaltında: Düzinelerce çok gizli belgeyle birlikte yakalandı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da mühendis olarak çalışan Türkiye ve ABD vatandaşı Gökhan Gün, güvenlik yetkisini kötüye kullanarak elde ettiği düzinelerce çok gizli belgeyle birlikte gözaltına alındı. 

Gün, Meksika’ya gitmek üzere yola çıkmaya hazırlanırken yakalandı.

BİNLERCE BELGE ÇIKARDI

Türkiye doğumlu ve ABD’nin başkenti Washington’un Virginia banliyösünde yaşayan elektrik mühendisi Gün, Hava Kuvvetleri için çalıştığı ofiste ABD savcılarının iddiasına göre binlerce belge çıkardı. 

11 sayfalık suç duyurusuna göre, bu belgelerin birçoğu gizlilik derecesi taşımıyordu; ancak bazıları "çok gizli ağdan gelen belge yığınları" olarak nitelendirildi.

Virginia, Teksas ve Florida’da evleri bulunan Gün, önceki gün erken saatlerde Virginia’daki evine arama emrini uygulamak üzere gelen FBI ajanları tarafından gözaltına alındı. Gökhan Gün, ulusal savunma sırlarını yasadışı yollardan elde etmek ve saklamakla suçlanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Pentagon Gökhan Gün Virginia