Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Pervin Chakar polemiği: Özgür Özel açıkladı TRT kayıtları sildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, elini öptüğü sanatçı Pervin Chakar'ın TRT yayınlarına katıldığını açıkladı, TRT kayıtları sildi.

Pervin Chakar polemiği: Özgür Özel açıkladı TRT kayıtları sildi

Ercan KÜÇÜK- 12punto.com.tr

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sanatçı Pervin Chakar'ın elini öperken çekilen fotoğrafı tartışma yaratmıştı. Tartışmaları değerlendiren Özel, Chakar’ın TRT’ye de çıktığını açıkladı, TRT Chakar’ın katıldığı programların kayıtlarını sildi.

Chakar'ın siyasi görüşleri üzerinden tartışılan Özel, Cumhuriyet’ verdiği röportajda konuya ilişkin şunları söyledi:

"Oraya giderken Sezgin Tanrıkulu, “Böyle bir konser var, dünya çapında önemli bir soprano ve Kürtler de böyle bir sopranonun dünya çapında tanınmasından çok mutlu. Mutlaka izlemenizi öneririm” dedi. Gidebileceğimi söyledim. Sonra bana Pervin Buldan’ın da geleceğini söylediler. Hiçbir mahsuru olmadığını, söyledim. Gittik, kendi parti protokollerimizde oturduk. Hatta bekleme odasında birlikte çay içtik. Ayrılırken Pervin Hanım’ı da yolcu ettim. Sonra “Pervin Buldan ile konsere gittiler” diye haber oldu. Yani Pervin Hanım’la gitme planımız yoktu ama bundan hiçbir rahatsızlık duymadım. Pervin Chakar’ı da izledim ve çiçek verdim. Çiçek verirken bir sanatçıya gösterilmesi gereken ilgi ve nezaket olarak öyle yaptım. Hiç de pişman değilim. Ayrıca birileri buradan bir şey üretmeye çalışıyor. TRT Kurdi’de Pervin Hanım en çok çıkan sanatçılardan bir tanesi. Örneğin Devlet Bey bundan rahatsız oluyorsa Tayyip Bey’e sorsun “Pervin Hanım niye çıkıyor?” diye. Pervin Hanım’ın o ifadeleri de Türkiye’deki bir Kürt devleti için kullanmadığı çok açık. Erdoğan da zaman zaman “Irak Kürdistanı” ifadesini kullanıyor. Ben kendisini bir sanatçı olarak ve Kürt vatandaşların gurur duyduğu bir sanatçı olarak, yurtdışında başarılı bir sanatçı olarak elini nezaketen öptüm. Burada da hiçbir pişmanlığım yok.”

Chakar TRT’nin yabancı olduğu bir sanatçı değil. Chakar’ın resmi sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar incelendiğinde daha önce 28 Aralık 2010’da TRT Radyo 4’te ‘Bizim Ora Türküleri’ programına konuk olmuştu. Yayın TRT 4 ve TRT Türkü’den de canlı yayınlanmıştı. Chakar daha sonra da 28 Nisan 2012’de TRT Türk’te yapılan ‘Müziğin Diliyle’ isimli programda Zeki Çağlar Namlı’nın konuğu olmuştu. Programın duyurusu TRT Türk’ün twitter hesabından da duyurulmuştu. Program 10 Ekim 2020’de TRT Müzik’te tekrar yayınlanmıştı. Chakar’ın bir sonraki TRT programı 7 Mayıs 2012’de TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda yayınlanan ‘Bavulum Dolu Sanatla’ oldu. 

TRT’nin ücretsiz müzik dinleme uygulaması TRT Dinle’de de Chakar’a yer veriliyor. Uygulamada Pervin Chakar’ın ismi aratılınca sanatçı profili çıkıyor. Profilde Chakar’ın 'Hayran Jaro', 'Qani Vur Djan Im', 'Ninveh', 'Biya Duri' isimli şarkıları açılıyor.

KAYITLAR SİLİNDİ

Tarihi arşiviyle bilinen TRT’nin Youtube kanalında Pervin Chakar’ın katıldığı ‘Müziğin Diliyle’ programının kaydı ise çıkmıyor. Hatta programın TRT Dinle uygulamasındaki sayfasında tüm bölümler bulunurken, Chakar’ın katıldığı 16. bölüm silindiği görülüyor.




Haber Kaynağı : Ercan Deniz Küçük

Özgür Özel Pervin Chakar Pervin Çakar TRT TRT Kürdi