Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Polat çiftinin suç kayıtları ortaya çıktı

Kara para aklama, vergi kaçakçılığı, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklanan Engin ve Dilan Polat çifti hakkında yapılan şikayetler ve suç kayıtları ortaya çıktı. MASAK raporunda ortaya çıkan suç kayıtlarına göre, Engin Polat’ın 5 suç kaydı bulunuyor. Bu kayıtlara göre biri ‘basit yaralama’ diğeri ise ‘tehdit’ konusuyla ilgili davası devam ediyor. Dilan Polat, hakkında ise 6 işlem yapılmış. Polat hakkında yapılan tüm şikayetler hakkında takipsizlik kararı çıkmış.

Polat çiftinin suç kayıtları ortaya çıktı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr 

Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Engin Polat ve Dilan Polat’ın suç kayıt listesi MASAK raporunda ortaya çıktı.

DİLAN POLAT'A 6 SORUŞTURMADA TAKİPSİZLİK 

Engin Polat ve Dilan Polat hakkında çalışma yapan MASAK, hazırladığı 49 sayfalık raporunda, çiftin ceza davaları ve savcılık soruşturmaların olup olmadığı detaylarına da yer verdi.

Dilan Polat’ın UYAP üzerinde araştırılan savcılık soruşturmalarında 6 ayrı soruşturma davası ortaya çıktı. 

Bu soruşturmalar arasında İstanbul ve Ankara’da olmak üzere toplam 3 ayrı ‘Tehdit’ olayı, İstanbul Bakırköy’de bir adet “Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma Yok etme, Erişilmez Kılma, Sisteme Veri Yerleştirme vb”, İzmir’de bir adet “Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak” ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Güveni Kötüye Kullanma” konusu görülmüş. Dilan Polat hakkında 2014 ile 2022 yılları arasında başlatılan tüm bu soruşturmalar takipsizlikle sonuçlanmış

ENGİN POLAT’IN DA DAVALARI ÇIKTI

Engin Polat’ın UYAP üzerinde yapılan incelemelerde, Polat’ın 3’ü mahkemede ikisi savcılıkta 5 ayrı kaydı çıktı. Engin Polat, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçundan 2018 yılında ceza almış.

2006 yılında ‘Basit yaralama’ suçundan Anadolu 2. Çocuk Mahkemesi’nde bir davası devam ediyor. Yine aynı dosyadan ‘Tehdit’ davası devam eden Engin Polat hakkında 2020’de yapılan ‘tehdit’ şikayeti takipsizlik kararı çıkmış. Engin Polat ile ilgili 2018’de ‘Alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma' suçlamasıyla savcılık tarafından dava açılmış.


Haber Kaynağı : 12punto

Dilan Polat dava Ceza MASAK Uyuşturucu

İlgili Haberler