Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr. Naci Görür'den Celal Şengör'e atıf: "Bu kadar cahil olmaya hakkımız yok"

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarılarında bulunmaya devam ediyor. Görür son olarak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti yasal olarak bütün kentlerimizin deprem dirençli hale dönüştürülmesi için gerekli adımları atmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Celal Şengör'e atıf:

Prof. Dr. Naci Görür, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. 

Görür, “deprem dirençli kentler” tanımını “deprem geldiği zaman o depremi minimum hasarla atlatan kent demektir” şeklinde açıkladı. 

"BİR GECE BU KADAR İNSANIMIZI TELEF EDEMEYİZ"

Görür, “Bizim ülkemizde deprem dirençli kentler bir anayasa konusu olmalı ve ülke bir anlamda iradi şeklinin olaya bakışını değiştirmeli. Yani demeli ki bütün kentler kendini tehdit eden tehlikeyi bilmeli, tehlike gerçekleşince o kente nasıl zarar vereceğini hesaplamalı ve tehlike oluşmadan önlemini almalıdır. Bu sürekli olarak gelişen yeni teknoloji ve anlayışlar olunca onunla beraber ilerleyen bir konu olmalı. Deprem milyonlarca sene önceden beri bu topraklarda oluyor, olacak da. Bu topraklarda kalacaksak bir gece bu kadar insanımızı telef edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Görür, "Bütün partililer benimle deprem konusunda konuştular, dinlediler, not aldılar. Ben de bütün partililere açık görüşle yaklaştım. Kendilerini bu konuda bilgilerimle aydınlatmak ülke görevidir" diye konuştu.

"15 SENEDE DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİRİRİZ"

Görür ayrıca, "İnsanlarımız ölmesin, deprem parti ayırt etmiyor. Göçük altında kalan insanların parti hesabı yok. Ölmemeleri mümkün" diye uyaran Görür, "Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Yarın başlayın deseler yarın başlarız 15 senede bütün Türkiye’yi deprem dirençli hale getiririz" ifadelerini kullandı.

"BU KADAR CAHİL OLMAYA HAKKIMIZ YOK"

Görür, "Halen daha depremin gerçek bir doğa olayını bilmiyorlar. Celal Şengör’ün bir kitabı var ‘Senin Cehaletin Beni Rahatsız Ediyor’ diye. Bu kadar cahil olmaya hakkımız yok. Artık şu millet biraz aklını başına toplasın. Deprem nedir nasıl kurtuluruz, kendini yönetmeye talip olanlardan depreme karşı dirençli kenti talep etsin ya!" diye sitem etti.

"DEPREM DİRENÇLİ KENTLER TALEP EDİLSİN"

Görür, "Başladı adaylar konuşma yapmaya. Her yerde kalabalıklar, neden yüzlerce pankart kalkmıyor, neredeyseniz burayı depreme dirençli kentler yapmanızı istiyoruz diye, neden yapmıyoruz, ölüyoruz ya!" sözlerini kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Celal Şengör Deprem ismail Küçükkaya Halk TV Naci Görür