Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

RTÜK'ten NOW TV ve TELE1'e ceza!

RTÜK, NOW TV'ye ıstakoz ve torpil haberleri nedeniyle, TELE1'e ise bir konuğun 'sarayın kapıkulu' ifadesini gerekçe göstererek iki muhalif kanala da para cezası verdi.

RTÜK'ten NOW TV ve TELE1'e ceza!

AKP iktidarının muhalif medyaya karşı sopası haline gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yine ceza verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, NOW TV'ye ıstakoz ve torpil haberinden, TELE1'e bir yayın konuğunun kullandığı “sarayın kapıkulu” ifadesinden dolayı ceza kesti.

İki kanala da verilen cezaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşcı, şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK’ten ıstakoz haberine ceza! Eski Sanayi Bakanı Varank’ın Bilal Erdoğan ile AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştiren Now TV’ye özel hayatın gizliliğini ihlalden % 2 para cezasına karar verildi. RTÜK, torpili değil torpil haberini cezalandırdı! Adalet Bakan Yardımcısının görevde yükselme sınavında torpil taleplerini yanıtladığına ilişkin cep telefonu görüntülerini yayınlaması nedeniyle de Now Tv’ye %2 para cezası verdi. RTÜK ayrıca TELE1’e konuk olarak katılan Rıfat Serdaroğlu’nun kimi siyasetçiler için “sarayın kapıkulu” değerlendirmeleri nedeniyle eleştiri sınırını aşmaktan % 2 para cezasına karar verdi. Kararlar oy çokluğuyla alındı."



Haber Kaynağı : 12punto

NOW TV Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Para cezası TELE1