Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ruşen Gültekin: 'Siyasi iktidar 1 tane Suriyelinin bile gitmesini istemiyor'

Avukat Ruşen Gültekin 12punto'da yayınlanan Zamanın Adaleti programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Gültekin, AKP'nin göçmen politikasını eleştirdi.

Ruşen Gültekin: 'Siyasi iktidar 1 tane Suriyelinin bile gitmesini istemiyor'

Avukat Ruşen Gültekin 12punto ekranlarında yayınlanan Zamanın Adaleti programında, Türkiye'ye de yaşayan sığınmacılarla ilgili açıklamalar yaptı. AKP'nin sığınmacı sorunuyla mücadele etmediğini belirten Gültekin, ''Siyasi iktidarın buraya gelen her kimse onların burada kalması ile ilgili ciddi bir iradesi var. 1 tane bile Suriyeli'yi 1 tane bile Afgan'ın bir tane bile siyahinin Türkiye'den gitmesini istemiyorlar'' şeklinde konuştu. 

DAVALI DAVACI İSİMLERİ ARTIK YOK

Ruşen Gültekin programın devamında Adalet Bakanlığı'nın davalı davacı isimlerinin kaldırma kararının da sebeplerini açıkladı. Gültekin'e göre Adalet Bakanlığının sığınmacıların suç işlediği toplum tarafından anlaşılmasın diye davalarda artık davalı ve davacı isimlerinin yazmadığını ifade etti.

İktidarın ne kadar yabancıya sağlık ve eğitim hizmeti verdiğini kamuoyundan sakladığını aktaran Ruşen Gültekin sözlerini şöyle tamamladı: 

''Sağlık hizmetinde kaç yabancıya hizmet verildiğini, kaç milyon kişinin bedava ameliyat edildiğini, onların bu sistemi kullanması sebebiyle bu ülkenin vatandaşlarının sağlık sistemini kullanamadıklarıyla ilgili meselelerin de üstü örtülüyor. Daha ötesinde Türk sağlık sistemini, eğitim sistemini ne kadar kullandıklarıyla ilgili hiçbir bilgi servis edilmiyor.'' 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Ruşen Gültekin 12Punto Zamanın Adaleti