Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan randevu sorununa kalıcı çözüm müjdesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan randevu alma sorunlarına ilişkin bilgiler paylaştı. Koca, önümüzdeki günlerde kademeli olarak devreye alınacak yeni tedbirlerle randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan randevu sorununa kalıcı çözüm müjdesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yaşanan sorunların çözümüne yönelik olarak, “Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz” dedi.

Bakan Koca’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Randevu bulma konusundaki sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini aktaran Koca, yurttaşların ve hekimlerin memnuniyetini sağlayacak çözümler ürettiklerini ifade etti.

Koca, şunları kaydetti:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı MHRS