Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim çalışması sırasında saldırı düzenlemişlerdi: Bakan Yerlikaya'dan 'gözaltı' açıklaması

AKP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi'nde seçim çalışması yaptığı sırada beyaz renkli plakasız araçla gelen saldırganlar, uzun namlulu silahlarla ve tabancalarla saldırı gerçekleştirdi. Olayda başından vurulan Ebru G., ağır yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 17 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Seçim çalışması sırasında saldırı düzenlemişlerdi: Bakan Yerlikaya'dan 'gözaltı' açıklaması

12punto.com.tr

Olay dün saat 17.10 sıralarında meydana geldi. Beyaz renkli araçla ateş açan saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Yapılan çalışmalarda saldırıyı gerçekleştiren aracın içinde 4 kişinin bulunduğu tespit edildi. Aracın ayrıca plakasız olduğu da belirlendi.

Uzun namlulu silah ve tabancayla açılan ateşte 32 yaşındaki Ebru G. ağır yaralandı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, hedef gözetmeksizin açılan ateşlerde 5 araç ve bir ikamete de kurşun isabet etti.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinde yapılan incelemelerde 14 adet uzun namlulu silaha ait kovan ve 3 adet 9 mm kovan bulundu. Saldırganların araçla kaçtığı istikametteki tüm güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, aracın en son görüldüğü bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Saldırının ardından olay yerine sevk edilen İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cinayet Büro Amirliğinin onlarca kamerayı izleyerek şüphelilerin bulunduğu bölgeyi abluka altına aldı. Gece ve bugün yapılan operasyonlarda ise saldırıyı gerçekleştirenlerin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

"OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde yaptığı basın toplantısında, "Saldırıdan hemen sonra emniyet birimlerimiz geniş çaplı tahkikat başlattı ve operasyonlar düzenlemeye başladı. 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 17 şahıs gözaltına alındı. 3 ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Emniyet Müdürlüğü Cinayet küçükçekmece saldırgan saldırı