Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim sonrası AKP'li belediye iftar çadırını kapattı tepkiler yağdı

Sancaktepe'de 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde CHP'ye geçen ilçede, AKP'li eski belediye başkanı Şeyma Döğücü tarafından kurulan Ramazan çadırı, seçimin ertesi günü açılmadı. Vatandaşlar tepki gösterirken, belediyeden gelen açıklamada "çalışanların dinlenmesi" gerekçesi gösterildi.

Seçim sonrası AKP'li belediye iftar çadırını kapattı tepkiler yağdı

İstanbul Sancaktepe’de gerçekleştirilen yerel seçimlerde, CHP adayı Alper Yeğin’in yüzde 50 oy oranıyla belediye başkanlığını kazandı.

Medyascope'tan Gülseven Özkan'ın haberine göre, AKP’li eski belediye başkanı Şeyma Döğücü’nün yönetimindeki ilçede, belediye tarafından kurulan Ramazan çadırının seçim sonrası ilk gün açılmadığı görüldü.

Tepki gösteren bir yurttaş şunları kaydetti:

“Şeyma Hanım galiba sadece seçim için çadırı açtı. Oylar bitti çadır gitti. Dükkanı kapatıp gitmiş. Her gelen hayal kırıklığına uğrayıp gidiyor, sadece seçime kadarmış.”

31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonucunda İstanbul’un siyasi haritasında önemli değişiklikler meydana geldiği, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı kazandığı ve ilçe belediyelerindeki dağılımın değiştiği ifade edildi. Sancaktepe’nin de 2008’den bu yana AKP yönetiminde olmasına rağmen, bu seçimle CHP’ye geçti.

2019 seçimlerinde AKP adayı olarak yüzde 49,88 oy alan Şeyma Döğücü’nün, 2024 seçimlerinde yeniden aday olduğu ve kadınlara altın vaadiyle gündeme geldiği, ancak seçim sonuçlarına göre CHP adayı Alper Yeğin’in yüzde 50,59 oy alarak yeni belediye başkanı oldu.

Çadırın olduğu bahçede ailesiyle oturan başka bir seçmen ise şunları kaydetti:

“Seçim sonucunda başkanın değişmesi Şeyma Hanım’ın özeline yapılan bir şey değil. Hala devir teslim süreci olmadı. Bence Ramazan bitene kadar iftar verebilirlerdi. Samandıra bölgesinde buna ihtiyacı olan birçok insan olduğunu düşünüyorum. İki üç saattir buradayım. Gelen geri gidiyor. Telefon ediyor ‘Açmadılar’ diyor. Ben bunu şu anki belediye başkanının bir ayıbı olarak görüyorum.”

Seçimi kaybeden Döğücü’nün yönetimindeki belediye tarafından kurulan iftar çadırının seçim sonrası açılmadığı, bu duruma yurttaşların tepki gösterdiği ve yetkilinin, çadırın kapalı olmadığını, dile getirerek "Oy verme işlemi ve sonraki gün işin selameti ve insanların dinlenmesi için bu karar alındı. Seçim günü de çadır kapalıydı. Şu parti veya bu partinin kazanmasına endeksli bir olay değil. Yarın (2 Nisan Salı) tekrar açılacak ve Ramazan’ın sonuna kadar hizmet verecek" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sancaktepe Alper Yeğin Şeyma Döğücü AKP CHP