Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara tutuklama kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı paylaşımlarda bulunan 10 şüpheliden 3'ünün yakalanarak haklarında gözaltı ve tutuklama kararı verildiğini bildirdi.

Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara tutuklama kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki şehitlerle ilgili sosyal medya üzerinden “provokatif amaçlı” bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 59 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu. 49 şüphelinin yurt dışında olduğunu belirten Tunç, 10 şüpheliden 3'ünün yakalandığını duyurdu.

Tunç, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden 'provokatif amaçlı' olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesap yöneticisi ve kullanıcıları hakkında yapılan soruşturmalar kapsamında, 59 şüpheli tespit edilmiş olup, 49'unun yurt dışında olduğu belirlenmiştir.

İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Van ve Batman illerimizde tespit edilen 10 şüpheliden, 3'ü yakalanarak haklarında gözaltı ve tutuklama kararı verilmiş, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

 

Yurt dışındaki 49 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını aktaran Tunç, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca sosyal medya üzerinden suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli soruşturmaların titizlikle devam ettiğini bildirdi.


Haber Kaynağı : AA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şehit soruşturma Sosyal Medya Tutuklama