Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Silivri'deki deprem olası Marmara Depremi'nin öncüsü mü? Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan önemli açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Silivri’de meydana gelen depremle ilgili "Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor" değerlendirmesini yaptı. Ahmet Ercan ise “Henüz kırıcı güç olan 6 milyar giga ton birikmedi” dedi.

Silivri'deki deprem olası Marmara Depremi'nin öncüsü mü? Naci Görür ve Ahmet Ercan'dan önemli açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Marmara Denizi Silivri açıklarında 3 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Silivri'deki bu depremin öncü deprem olup olmadığı merak edilirken, uzman isimlerden açıklama geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görür, Kumburgaz Fayı'nı işaret ederek, "Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor" dedi.

Görür paylaşımında şunları kaydetti:

"Birçok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de Batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Millet olarak depremleri· durduramayız ama deprem dirençli yerleşim alanları yapabiliriz yöneticilerimizden talep edin."

 

"HENÜZ KIRICI GÜÇ OLAN 6 MİLYAR GİGA TON BİRİKMEDİ"

Prof. Dr. Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından depreme ilişkin, "Bugün 19.36’da Kuzey Marmara Silivri önlerinde olan M3,3’lük depremcik, beklenen depremin öncüsü falan değildir. Marmara kabuğu gergin değildir, henüz kırıcı güç olan 6 milyar giga ton birikmemiştir. Nokta" yorumunu yaptı.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Deprem Naci Görür Ahmet Ercan Silivri