Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Sinan Ateş davasında itiraf etmişti: Doğukan Çep'in iddialarına savcılıktan takipsizlik

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 2013 yılında 10 mensubunu öldürdüğünü itiraf eden Sinan Ateş davası sanıklarından Doğukan Çep hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, ESP'nin suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verdi.

Sinan Ateş davasında itiraf etmişti: Doğukan Çep'in iddialarına savcılıktan takipsizlik

Sinan Ateş suikastının azmettiricisi olduğu suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep'in duruşmada verdiği ifadelerin ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) avukatları, Çep hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Çep, Gümüşsuyu'nda DHKP-C mensuplarını vurduktan sonra ESP'nin derneğine gidip 10 kişiyi katlettiğini itiraf etmiş, daha sonra da Hasan Ferit Gedik'i öldürdüklerini anlatmıştı. 

İTİRAFA TAKİPSİZLİK

ESP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla Savcılık tarafından suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği duyuruldu.

ESP sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle:

“Sinan Ateş cinayeti sanığı olarak yargılanan ülkücü faşist Doğukan Çep, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde 1-5 Temmuz tarihleri arasındaki duruşmada devlet adına işlediği suçları açıklarken, "devlet adına ESP'lileri vurdum" dedi. Doğukan Çep'in bu itirafları nedeniyle; Partimize dönük olarak İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde 2013 yılında gerçekleşen saldırılar hakkında yeniden suç duyurusunda bulunmuş ve Çep hakkında yargılama başlatılmasını talep etmiştik. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "soruşturmanın mükerrer olması nedeniyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. Oysa faşist tetikçi Çep'in son açık itirafları yargılama konusu yapılmamıştı. Bu tetikçileri, işledikleri suçları ve onları cezasızlık zırhıyla koruyan, aklayanları biliyoruz, tanıyoruz demiştik. Partimize, yoldaşlarımıza ve devrimcilere yönelik saldırıları örgütleyen faşist çetelerin devlet himayesinde oldukları ve cezasızlık zırhıyla korundukları bir kez daha teyit edilmiş oldu. Faşist teröre boyun eğmedik, eğmeyiz. Suçları ve suçluları, hamilerini teşhir etmeye devam edeceğiz. Faşist saldırıların cezasızlıkla kapatılmasına izin vermeyeceğiz.”


DOĞUKAN ÇEP NE DEMİŞTİ?

Hasan Ferit Gedik’i kendisinin değil yanındaki bir kişinin vurduğunu söyleyen Çep, haksız bir ceza alarak 2 sene cezaevinde kaldığını savundu. İlerleyen süreçte ESP’nin derneğine giderek 10 kişiyi vurduklarını, Ayşe Deniz Karacagil’in de burada yaralandığını söyledi. Çep, vurdukları, saldırdıkları insanların terörist olduğunu, bu kişilerin ikisinin Suruç Katliamı’nda öldüğünü söylemişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Sinan Ateş Doğukan Çep