Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş döneminde dövdürülen gazeteciler kimler?

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'in davanın dördüncü gününde ifadesinde Sinan Ateş için Ülkü Ocakları’nda genel başkan olduğu dönemde gazetecileri dövdürdüğüne ilişkin sözleri gündem oldu. Peki Ateş'in döneminde darp edilen gazeteciler kimler? İşte ayrıntılar...

Sinan Ateş döneminde dövdürülen gazeteciler kimler?

Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması dördüncü günde sürüyor.

Ayşe Ateş mahkemede eşi Sinan Ateş’in MHP’lilerin talimatıyla gazeteci dövdürdüğünü belirterek şunları kaydetti: 'Sinan Ateş birilerini, gazetecileri dövdürdü' dediniz. Evet, Sinan Ateş birilerini dövdürdü. O zaman Sinan’ı karşıma aldım, dedim ki ‘Bunlar sana yakışmıyor, yapma bu işleri. Yapacaksan ocak başkanı olma.’ ‘Ayşe, ben MHP Genel Merkezi’nden gelen talimatları yapıyorum. Yapmazsam bana da ceza keserler’ dedi.

'SİNAN GAZETECİLERİ DÖVDÜRMEDİ'

PolitikYol'un derlediği habere göre; Sinan Ateş’in hangi gazetecileri dövdürdüğü ise henüz belli değil. Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin, PolitikYol’a “Sinan Ateş herhangi bir gazeteciyi dövdürmedi” dedi. Ancak yaptığımız araştırmalarda Sinan Ateş’in ülkü ocakları başkanlığı yaptığı dönemde MHP’lileri eleştirdiği için saldırıya uğrayan birçok gazetecinin olduğu anlaşılıyor.

SİNAN ATEŞ DÖNEMİ

Sinan Ateş, 9 Ocak 2019 - 2 Nisan 2020 tarihleri arasında Ülkü Ocakları’nın genel başkanlığını yaptı. Bu dönemde basına yansıyanlara göre, MHP’yi eleştirdiği için bazı gazeteciler saldırıya uğradı. Bu gazetecilerin çoğunluğu MHP’den koparak İYİ Parti’yi kuran isimlerle çalışıyordu.

PolitikYol’un yaptığı arşiv taramasında şu gazetecilerin saldırıya uğradığı görüldü:

10 MAYIS 2019: YAVUZ SELİM DEMİRAĞ

İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesinin yazarı Yavuz Selim Demirağ, 10 Mayıs 2019’da Türkiyem TV'de katıldığı program sonrası Ankara'daki evinin önünde bir grubun saldırısına uğramıştı. Birçok siyasi isim saldırıya tepki gösterirken; AKP ve MHP’den herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

25 MAYIS 2019: SABAHATTİN ÖNKİBAR

25 Mayıs 2019’da Ankara’daki evine 300 metre kala Sabahattin Önkibar da saldırıya uğramıştı. Önünü kesen üç kişi Önkibar'ı darp etmiş, hastaneye kaldırılan Önkibar 10 günlük iş göremez raporu almıştı. 

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ

Önkibar saldırganlardan şikayetçi olurken görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların kullandığı araçlardan biri tespit edilmişti.

Ankara Valisi'nin kendisini arayarak geçmiş olsun dediğini aktaran Önkibar, saldırganların aracının kiralık olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Önkibar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına dikkat çekerek, "Bahçeli açıklamalarımdan sonra bekliyordum" demişti. 

20 KASIM 2019: AHMET TAKAN

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, 20 Kasım 2019’da Ankara’nın Dikmen semtinde evinin önündeyken beyzbol sopasıyla saldırıya uğramıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ahmet Takan’ı 13 Kasım’da kaleme aldığı 'AKP’den biri MHP’nin başına geçer mi?' başlıklı yazısı sonrası hedef göstermişti.

MHP’LİLER TEHDİT ETMİŞTİ: İDRİS ÖZYOL

15 Mayıs 2019’da, Antalya’da araştırmacı gazeteci İdris Özyol saldırıya uğradı. Antalya’da yayın yapan yerel Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesi yazarı olan Özyol, gazete binası dışında düzenlenen beyzbol sopalı saldırıyla başından ve göğsünden yaralanmıştı. Özyol, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin tehdit ettiğini belirtilerek, soruşturma çağrısı yapılmıştı.

Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak saldırganları yakalamış; bunların saldırıdan sonra MHP Muratpaşa ilçe başkanlığına gittikleri ortaya çıkmıştı.

HAKAN DENİZLİ

24 Mayıs 2019’da Adana'da günlük yayın yapan Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli saldırıya uğramıştı.

Birkaç gündür tehdit telefonları aldığı ifade edilen Denizli, sabah saatlerinde kızı ve torunuyla birlikte evden çıktığı sırada bir kişinin yanına gelerek ateş etmek istediği ama Denizli’nin müdahalesiyle aşağı doğru ateş ettiği öğrenilmişti.

Baldırına iki kurşun çekirdeği isabet eden Denizli hastaneye kaldırılarak, ameliyata alınmıştı. Denizli, daha önce de birçok kez saldırıya uğramıştı.

METİN IŞIK

Iğdır Haber gazetesinin sahibi Metin Işık, MHP Milletvekili Yaşar Karadağ hakkındaki eleştirel yazıları sonrası  27 Kasım 2019’da Ülkü Ocakları üyesi oldukları iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğramıştı Işık, saldırı sonrası şunları söylemişti: "Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ'a birkaç kez eleştirel yazı yazdım. Bu yazıdan dolayı Mutluhan Kaçkar bir iki sefer beni tehdit etti. Camiden eve giderken kalabalık bir grupla karşıma çıkan Mutluhan Kakçar, 'Nasılsın ağabey’ deyip, silah çekti. Ardından da elindeki sopa ile vurdu. Ardından diğerleri de vurmaya başladı. En az 15 kişi vardı. Kafamda, sırtımda ve ayağımda yaralar vardı.”


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş