Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş duruşmasında “Sadece MHP önünde fotoğrafım var” savunması: İşte o sanığın bilinmeyen ifadesi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada MHP İstanbul İl Başkanlığı eski yöneticisi Ufuk Köktürk savunma yaptı. Köktürk, “Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi” dedi. 12punto, Ufuk Köktürk’ün “Ben zaten MHP’liyim” dediği ifadesini yayınlamıştı.

Sinan Ateş duruşmasında “Sadece MHP önünde fotoğrafım var” savunması: İşte o sanığın bilinmeyen ifadesi

12punto.com.tr ÖZEL

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından dün yargılanmaya başladı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan MHP İstanbul İl Başkanlığı eski yöneticisi Ufuk Köktürk savunma yaptı.

Sinan Ateş cinayeti sanıkları arasında MHP’li isimler yer alıyor. 

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel Ülkü Ocakları yöneticiliği yapmıştı. Sanıklardan MHP’li avukat Serdar Öktem aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili adayı da olmuştu. Bir diğer MHP’li isim ise MHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticisi Ufuk Köktürk…

Ufuk Köktürk “Doğukan sevdiğim, kıramadığım bir arkadaşım. Cezaevinden tanıyorum” diyerek eşinin banka hesabından 4 bin lira gönderdiğini anlattı. Köktürk, şu savunmayı yaptı:

“Ben Doğukan Çep ile yüz yüze görüşen bir insanım. Bu cinayetin bir yerinde isem ben bu parayı elden veririm. Savcı bile ‘senin tek handikabın bu insanlarla arkadaş olman’ dedi. Ama ne hikmetse arkadaşımız yargılanıyor aynı ifadeleri vermişiz ama ben buradayım. Tahliye olacağımı da düşünmüyorum çünkü görülmemiş mahkemenin verilmiş cezası ile polisler soru soruyor. Çünkü onların işine geliyor MHP’yi işin içine katmak istiyorlar. Bana MHP yöneticisi ile neden fotoğraf çekildiğim soruluyor. Neymiş MHP İstanbul İl Başkanlığı önünde fotoğraf çekilmişim. Polis bana bu fotoğrafı soruyor ‘Bu işi MHP’mi yaptırdı?’ diye. Ne alakası var? 55 yıllık kurumsal bir partide böyle bir şey olabilir mi? Yaşananlar tam bir komedi böyle bir cinayet davası olamaz. Bu soruşturmayı yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi.” 

Sanık Serdar Öktem ile yakalandığı gün telefon görüşmelerinin olduğunu belirten müşteki avukatlarından Ali Yücel, Ufuk Köktürk’e bu görüşmelerin nedenini sordu. Ancak Köktürk, bu soruyu yanıtsız bıraktı.

“BEN ZATEN MHP’LİYİM” SAVUNMASI

12Punto, 3 Haziran 2024 tarihli Sinan Ateş cinayetinde “MHP’liyim” diyen tek sanık kim?” başlıklı haberinde, Ufuk Köktürk ile ilgili bir belge yayınlamıştı. 

Ufuk Köktürk, bugünkü duruşmada MHP’li olduğu için sanık yapıldığını söylerken ifadesinde ise MHP’li olduğunu özellikle vurgulamıştı. 

Sinan Ateş cinayetinin MHP’li olan sanıklarından sadece biri ilk kez “MHP’liyim” dedi. 

12punto cinayet davasının binlerce sayfalık ek klasörlerinden o ifadeyi buldu. 

Daha önce MHP İstanbul İl Başkanlığının internet sitesinde yer alan Ufuk Köktürk’ün adı yönetim kurulu listesinden çıkarılmıştı.

Ufuk Köktürk, 4 Ocak 2023 tarihli Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda, açıkça “MHP’liyim” diyen tek isimdi. 

Aynı ifadesinde “ruhsatsız silahı” olduğunun da altını çizen Köktürk’ün sözleri şöyle: 

“Polisler geldiği an kaçmadım, evimde oturuyordum. Ruhsatsız tabancam var saklama gereği dahi duymadım. Ben zaten siyasi olarak da MHP’liyim.”

İşte o tutanak:


Haber Kaynağı : 12punto

Ufuk Köktürk Sinan Ateş MHP