Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'ten MHP Genel Sekreteri Büyükataman’a sert sözler: ‘Kıs kıs güldüğün siyasi cinayet’

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a sert sözlerle yanıt verdi. Büyükataman, MHP lideri Bahçeli’nin sözlerini alıntılayıp sosyal medyada “Yargıya intikal etmiş bir cinayet” dedi. Ayşe Ateş ise “Sana ‘dede’ diyen kızlarımın gözyaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet” karşılığını verdi.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'ten MHP Genel Sekreteri Büyükataman’a sert sözler:  ‘Kıs kıs güldüğün siyasi cinayet’

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Sinan Ateş öldürülmeden önce MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın danışmanlığını yapmıştı.

Sinan Ateş, ofisinin önüne gelen aracın fotoğrafını gönderdiği yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir’e bir mesajında "İsmet Bey ile konuş. Kan dökülsün istemiyorum” demişti. Ateş, bu yazışmadan altı gün sonra da yine Ömer Çağrı Özdemir’e “Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar Ömer abi. Sürekli geriyorlar ortamı" diye mesaj atmıştı.

Tehditlerin İsmet Büyükataman’a iletilmesinden sonra ise Büyükataman'ın “böyle bir şey olmaz” dediği aktarılmıştı. Cinayet sonrası İsmet Büyükataman, Sinan Ateş cinayetine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ateş ailesi ise bu nedenle Büyükataman'a tepki gösteriyordu.

'SIRTININ SIVAZLANMASI TESADÜF DEĞİLDİR'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Grup Toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. "Yargıya intikal etmiş bir cinayet” dediği Sinan Ateş suikastına Büyükataman, “Cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanması tesadüf değildir. Hepsini biliyoruz, hepsini takip ediyoruz, verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle alemle paylaşıyoruz" paylaşımını yaptı. 

“SANA ‘DEDE’ DİYEN KIZLARIMIN GÖZYAŞLARI"

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise Büyükataman’ın sosyal medya mesajına yanıt verdi. Sinan Ateş’in kızlarının İsmet Büyükataman’a “dede” dediğini belirtip aile olarak yakınlıklarına dikkat çeken Ayşe Ateş şu mesajı yayınladı: 

"Ey İsmet Büyükataman! Ey makam sahibi muhterem kişi! İnsandan vefa dilenen bu yüzyılın Koltuğuyla insanlığını çiğneyen hiçi Yaptığın paylaşım izaha muhtaç. Gel, düzeltelim. Yargıya intikal etmiş bir cinayet davası değil.

‘Evladım’ dediğin insanın öldürüleceğini bildiğin hâlde canice öldürülmesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığın, sokak ortasında katledilmesini çekirdek çitleyerek izlediğin, katledildikten sonra, sana ‘dede’ diyen kızlarımın gözyaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet.

Tutuklu bulunanların ve cinayet şüphelisi sıfatıyla hakkında soruşturma yürütülenlerin büyük çoğunluğunun Ülkü Ocakları ve MHP mensubu olduğu bir siyasi cinayet. Dedim ya: Paylaşımın izaha muhtaç. Görünen o ki varlığın da insanlığa muhtaç."

İşte o mesajlar: 


Haber Kaynağı : 12punto

MHP Grup Toplantısı Sinan Ateş silahlı saldırı suç örgütü Ülkü Ocakları Devlet Bahçeli Cinayet

İlgili Haberler