Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Son Dakika... 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş tutuklandı

Gözaltına alınan ve daha sonra sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş, taburcu edildikten sonra, ifade vermek üzere gittiği Ankara Adliyesi’nde savcı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akkuş'un tutuklanmasına karar verildi. Süreci 12punto.com.tr'den Müyesser Yıldız anbean izledi...

Son Dakika... 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş tutuklandı

25 yıldır TRT’de çalışan ve bir süre önce gerekçesiz şekilde üç aylığına görevden uzaklaştırılan, 16 Ekim’de de gözaltına alınan gazeteci Elif Akkuş, sağlık sorunları nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırıldı.

Bugün taburcu edilen Akkuş, daha sonra savcıya ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne gitti. 

Bir buçuk saat süren savcılık sorgusu ardından Elif Akkuş, savcı tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Söz konusu soruşturmanın TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve diğer bazı müştekilerin şikâyet ve suç duyuruları üzerine başlatıldığı ortaya çıktı.

SKANDAL İÇİNDE SKANDAL

Dün akşam Elif Akkuş'un gözaltı kararı sözde kaldırılmış, hastane odasının kapısında bekleyen polisler gitmişti. Ancak savcının talebiyle hastane, sabah saatlerinde Akkuş'u taburcu ederken, polisler yine geldi ve işlemler onların nezaretinde yapıldı.

Gazeteci Akkuş'u avukatı Nazlı Çubuklu'nun bürosuna giderken yine aynı polisler takip etti.

Akkuş avukatları Hüseyin Ersöz ve Çubuklu ile adliyeye polis takibinde geldi.

''KALDIRDIK AMA KALDIRMADIK''

Akkuş'un sorgusunda Av. Ersöz'ün bu tabloyu anlatarak, "Gözaltı kararını kaldırmamış mıydınız" sorusuna, savcının "Evet kaldırdık, ama aslında kaldırmadık" şeklinde karşılık verdiği öğrenildi.

Sorgudan sonra Elif Akkuş'u tutuklama talebiyle sulh cezaya sevk eden savcı, beraberinde gözaltı kararı aldığına dair bir yazı da gönderdi.

Bir gözaltı kararının da dün adli kontrol şartıyla bırakılan diğer şüphelilerden Sinan Akyüz hakkında alındığı öğrenildi.

ELİF AKKUŞ FENALAŞTI

Sulh Ceza Hakimliğinin önünde beklerken Elif Akkuş bir kez daha fenalaştı. Avukatları 112'yi arayıp, ambulans istedi. Gelen doktorlar Akkuş'un tansiyonunun 17/10 olduğunu söyleyip, Akkuş'u gözetim altına almak istedi. Avukatlar durumu anlatıp, izin istemek için hakimle görüşmek istedi. Ancak hakim görüşmeyi kabul etmedi. Doktorlar, şimdilik çareyi ambulanstan tansiyon ilacı ve sedye getirmekte buldu.

TEKRAR FENALAŞTI AMA SORGUYA ALINDI

Tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen TRT muhabiri Elif Akkuş, tekrar fenalaştı. Akkuş, an itibarıyla sedyeyle ve doktor eşliğinde duruşma salonuna girdi, sorgusu başladı

ANNESİYLE VEDALAŞTI

Elif Akkuş hakkında tutuklama kararı verildi. Akkuş annesiyle vedalaşırken, "En gururlu ayrılışım bu!" ifadelerini kullandı. Annesi Gülseren Akkuş ise, "Kızım bu 25 yılın ödülüdür dimdik git dimdik gel" dedi.

"BİLGİ KAYNAĞI" İDDİASI

Avukat Hüseyin Ersöz, Akkuş’un X’teki (Twitter) ‘Yıldız İstihabarat’ isimli bir sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlara ‘bilgi kaynağı’ olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

25 yıldır TRT’de çalışan Elif Akkuş, 20 Nisan’da hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alındı.

3 aylık “Görevden Uzaklaştırma Tedbiri”nin ardından Akkuş, TRT binasına alınmadı. Akkuş, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı, Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açarak konuya ilişkin hukuki süreç başlattı.

Bu süreçte Elif Akkuş’un avukatı Ersöz de 3 aylık uzaklaştırmanın bittiğini ancak müvekkilinin TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söyledi.

Akkuş, 16 Ekim’de Ankara’da gözaltına alındı.

Akkuş daha sonra hastalık öyküsü de göz önüne alınarak, tansiyon değerlerinin düşürülememesi ve “hayati tehlikesinin bulunması” nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırılmıştı.

Daha sonra ifade vermek üzerine Ankara Adliyesi'ne giden Akkuş'a tutuklama istemi geldi.

 


Haber Kaynağı : Müyesser Yıldız

Elif Akkuş TRT

İlgili Haberler