Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Son Dakika: Teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı... MSB'den açıklama

Kara Harp Okulu'nda kılıç çekerek 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla teğmenlerin okula çağrılmadığını belirtilirken Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın bir soruşturma başlatıp başlatmadığına değinilmedi.

Son Dakika: Teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı... MSB'den açıklama

Müyesser Yıldız - 12punto.com.tr

Kara Harp Okulu'ndan yeni mezun olan teğmenlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kılıç çekip yemin etti.

İktidara yakın çevreler söz konusu görüntüler üzerinden genç teğmenlere 'darbeci' imasında bulundu.

12punto yazarı Müyesser Yıldız'ın haberine göre, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı.

Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

Gazeteci ve 12punto yazarı Müyesser Yıldız, Harp Okulu'ndaki bazı teğmenlerin, teğmen töreni sonrası yöneticiler tarafından sorgulandığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı:

''Ben de edindiğim bilgileri paylaşayım.

Teğmenlerin töreninden sonra Harp Okulu yöneticileri, Okul Birincisi Ebru Eroğlu dahil bazı öğrencileri çağırıp bunu niye yaptıklarını sormuş. Onlar da gerekçelerini açıklamışlar. 

Teğmenler işte bu şifai sorgulamayı "tahkikat" olarak yorumlamış.

Harp Okulu'nda resmi bir tahkikat yapılmamış olabilir; ama bu açıklama, bundan sonra EDOK veya Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından teğmenler hakkında herhangi bir tahkikat başlatılmayacağı anlamına da gelir mi?

Hatırlayalım; geçen yıl 10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmaması üzerinde yaşanan olayların ortaya çıkmasından sonra da MSB, önce "dezenformasyonun bariz bir örneği"  demişti.

Ardından idari ve adli tahkikat başlatıldığını açıklamış, nihayetinde olaylarda adı geçen tüm teğmenler TSK'dan atılmıştı.

İnşallah bu defa da öyle olmaz!..''

Müyesser Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda teğmenlerden birisinin WhatsApp grubunda yazdığı mesajı paylaştı.

 

İşte o mesaj:

 

 

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla teğmenlerin mezun oldukları için okulla bir bağları kalmadığı belirtilirken şöyle denildi:

"Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır.

Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir."

Öte yandan bakanlık teğmenler hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı bilgisine açıklamasında yer vermedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Atatürk Kara Harp Okulu mezuniyet töreni Müyesser Yıldız Mustafa Kemal Atatürk teğmen