Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Sosyal medya fenomeni Pucca'nın ev sahibi 12punto'ya konuştu: 'Evi teslim ettiğimiz halde bulamadık. Şu an evdeki zarar tahmini olarak 200-250bin lira'

Sosyal medya fenomeni Pucca'nın ev sahibi Jale Tuncer, evinin son halini sosyal medya hesabından paylaşarak isyan etti. 12punto'ya konuşan Tuncer, ''18 aydır kiramı ödemiyor, evi teslim ettiğimiz halde bulamadık'' ifadelerini kullandı.

Sosyal medya fenomeni Pucca'nın ev sahibi 12punto'ya konuştu: 'Evi teslim ettiğimiz halde bulamadık. Şu an evdeki zarar tahmini olarak 200-250bin lira'

Ayhan TAŞPINARLIOĞLU - 12punto.com.tr

Sosyal medya fenomeni Pucca (Selen Pınar Işık) ile ev sahibi Jale Tuncer arasında aylardır ''ev krizi'' yaşanıyor.

Ev sahibi Tuncer, Işık'ın evine zarar verdiğini iddia ederek sosyal medya hesabından evinin son halini paylaştı.

Bu gelişmelerin ardından Tuncer, 12punto.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Kiranızı kaç aydır ödemiyor?

''18 aydır kiramı ödemiyor.

Ödememe gerekçesi olarak neyi gösteriyor?

Bir gerekçe göstermiyor çünkü benimle muhattap olmuyor.

Evinizde hangi eşyalara, nerelere zarar verdi, zararınızın boyutu nedir?

Evi teslim ettiğimiz halde bulamadık. Şu an evdeki zarar tahmini olarak 200-250bin lira. Mimar arkadaşımın tahmini bu yönde. Evde akıllı ev sistemi vardı. Onu katmıyorum işin içerisine. Onu yaptırırken yaklaşık 2500 dolar harcamıştık. Buzdolabı çalışmıyor. Buzdolabının içerisindeki raflar pas tutmuş. Bulaşık makinası ve fırın kurtarılır mı, bilmiyoruz çünkü mimar arkadaşımız kokusundan açılmadığını söyledi. Mutfak mermeri kırık, aşağıya doğru çökmüş. Gardırop yaptırmıştık, kapakları düşmüş. Neredeyse hiçbir priz yerinde yok. Kalorifer petekleri hasar görmüş. Kapılar darbe almış. Aklıma gelenler bunlar. 

Evinize zarar verdiği için dava açacak mısınız?

Açamayacağım çünkü dava açabilmem için sadece bilirkişi 25bin lira. Bir de avukat masrafı var. 80 bin liraya yakın bir ödeme yapmam gerekiyor. Benim zaten devam eden bir içra takip dosyam var. 18 ay boyunca ödememiş kiraları dahil tahsil edemedim. Tahsil edip edemeyeceğim de belli değil. 80 bin lirayı en azından boşa para gibi görüyorum. Çünkü tahsil edemeyeceğimi düşünüyorum.  En azından evin içerisine harcarım, bir an önce evi toparlarım düşüncesindeyim.

O zaman sizden özür veya zararınızı karşılayacağına dair bir söylemi yok. Doğru mu?

Yok. Zaten sorun orada. Beni en çok kıran ve üzen şeylerden bir tanesi de bu. Birincisi hiç haber vermeden evimden gitmesi. Bunu sosyal medyadan öğrendim. Onu takip eden takipçileri, fotoğrafını bana gönderdi evinizden taşınmış diye. Daha sonra ben yönetimi arayıp yönetimden öğrendim. Gittikten 2 hafta sonra anahtar teslimi yaptı. Bırakın özür dilemeyi evimden çıkarken 'ben gidiyorum' demeyi bile hak görmedi bize. 

Aynı durumla Tuba Ünsal da karşılaşmış. Tuba Hanımla herhangi bir iletişime geçtiniz mi?

Hayır geçmedim. Ben bunu 7 Şubat'ta kirasını ödemediğine yönelik ifşa etmiştim zaten. O ifşadan sonra Tuba Hanım kendi sosyal medya hesabından böyle bir şey paylaşmış. Aynı şeyleri ona da yapmış. Ona da kira ödemeden gitmiş. Pınar Hanım'ın yaşam tarzı haline geldiği için ifşa etmek istedim.

Sosyal medyanıza göz attım. Mevcut yasaların ev sahiplerini korumadığını düşünüyorsunuz sanırım. 

Evet, kesinlikle düşünüyorum. 16 aydır kira ödemeyen insanı tahliye ettiremedim çünkü tahliye zamanı gelmedi. Yasada belirli boşluklar var. Pınar Hanım, ilkinde tebligatı almadım diyerek dava açtı. Kira ödemediği halde kendisi bana açtı. Bir gün e-devletimde bana karşı dava açıldığını gördüm.

İkinci tebligat göndermek istediğimizde ikametgah adresinin değiştiğini öğrendik. Böylelikle süreyi uzattı. Yasada boşluklar var. Yasa kiracıları koruduğu kadar ev sahiplerini korumuyor. 4 Temmuz'da tahliye davamız var. Muhtemelen o zaman tahliye olacaktı. Tahliye davası ile bitmiyor, çünkü bunun bir de istinafı var. Kira ödemeyen kiracının da istinafa gitme hakkı var. Eğer oraya gitseydi 2-3 yıl daha evimde kalacaktı.''


Haber Kaynağı : Ayhan Taşpınarlıoğlu

Pucca Jale tuncer Selen Pınar Işık