Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4265
Dolar
Arrow
33,9867
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3777
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.521

Suavi’den zehir zemberek sözler: ‘Sen CHP’li belediye başkanı değilsin, gizli Cumhur İttifakı destekçisisin’

Sanatçı Suavi’nin iki gün önce Beykoz’da verdiği konserini, Ülkü Ocakları’ndan bir grup basarak sloganlar atmıştı. Ülkü Ocakları’nın hedefe koyduğu Suavi’nin CHP’li belediye başkanı Hasan Ustaoğlu'nun davetiyle Seydişehir'de yapılması planlanan konseri iptal edildi. Konser iptalini Ülkü Ocakları duyururken CHP’li başkan Ustaoğlu ile görüşüp iptal taleplerinin yerine getirildiğini belirtti. 12punto’nun ulaştığı Suavi, CHP’li başkan Ustaoğlu’na çok sert sözlerle tepki gösterdi.

Suavi’den zehir zemberek sözler: ‘Sen CHP’li belediye başkanı değilsin, gizli Cumhur İttifakı destekçisisin’

Semih Demirhan

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Konya Seydişehir Belediyesi'nin düzenleyeceği etkinlikte sahne alması planlanan sanatçı Suavi'nin konseri iptal edildi.

Sosyal medyada paylaşılan etkinlik tanıtımında Suavi'nin isminin silindiği ve konserinin yer almadığı görüldü.

Sanatçı Suavi’nin iki gün önce Beykoz’da verdiği konseri, Ülkü Ocakları’ndan bir grup basarak sloganlar atmıştı. Ülkü Ocakları’nın hedefe koyduğu Suavi’nin CHP’li belediye başkanı Hasan Ustaoğlu'nun davetiyle Seydişehir'de yapılması planlanan konseri iptal edildi. Konser iptalini Ülkü Ocakları duyururken CHP’li başkan Ustaoğlu ile görüşüp iptal taleplerinin yerine getirildiğini belirtti. 

Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt şöyle konuştu: "İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle Seydişehir Belediye Başkanlığı'yla birtakım görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır."

Skandal konser iptali kararı sosyal medyada yoğun tepki çekerken 12punto, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'nu aradı, ancak Başkan Ustaoğlu’nun toplantılarının olduğu söylendi. 

“SEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLSİN”

12punto’nun ulaştığı Suavi ise CHP’li başkan Ustaoğlu’na çok sert sözlerle tepki gösterdi. 

Suavi "Ben belediye başkanına günler öncesinden korkmaması gerektiğini, cesur olması gerektiğini söyledim. Sen ev sahipliğini yap, gerisini bana bırak dedim. Korktu, beceremedi" dedi.

“Sen CHP’li belediye başkanı değilsin, gizli Cumhur İttifakı destekçisisin” diyerek CHP’li Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'na tepki gösteren Suavi, şöyle devam etti: 

“Aynı ilçenin ilçe başkanı beni arayarak üzüldüğünü, belediye başkanının bu kararını kabul etmediklerini, binlerce insanın üzüntü içerisinde olduklarını bana bir özeleştiri yaparak anlattı. Daha utanç verici başka bir şey var…”

Suavi’nin 12punto’ya yaptığı açıklama şöyle: 

“19 Ağustos'ta pırıl pırıl bir konser yaşandı. Ben orkestramdan saldırı girişiminde bulunanları duymadım bile inanın. Daha sonra sahneden indikten sonra anladım ve dinledim çevredeki arkadaşlarımdan. Pırıl pırıl başarılı bir konserdi kısacası Beykoz'daki. 

Ama bu insanlar iktidarın da gücünü alarak gündem yaratma, ortamı terörize etme peşinde. Bana bir mağduriyet değil benim üzerimden bütün muhalif sanatçılara aba altından sopa gösteren bir hareket. Biz bunu çok net olarak görüyoruz ve bu ilk kez de yaşanmıyor. 

'BELEDİYE BAŞKANI CESARET EDEMEDİ'

Beykoz'da bana geri adım attıramadılar, sahneye çıktım programımı yaptım. Beykoz 20 yıl sonra CHP iktidarına geçti, CHP Suavi'yi sahneye davet etti falan derken bunlar hazımsızdı zaten. Ardından da benim politik kimliğim üzerinden bir şeyleri tırtıklamaya çalıştılar. Bu kez baktılar cesaretle ilgili bir şey değil bu ben sahneye çıkıp programımı yapabilen bir adamım. Birkaç gün önceden de başıma böyle bir şey geleceğini öngörmüştüm. Bu öngörüm Seydişehir Belediyesi'nde gerçekleşti. Aylar öncesinden yaptığım protokol, tek yönlü olarak Belediye Başkanı ile en az 20 dakika bir abi-kardeş edasıyla konuşmamın "Cesur ol kardeşim, korkma. Senin genel başkanın değişim vurgusu yapıyor. Yarın iktidarı hedefleyen bir yerdesiniz. Yerel yönetimlerde birçok yol kat ettiniz. Sen ev sahipliğini yap, gerisini bana bırak" dememe rağmen cesaret edemedi. 

Aynı ilçenin ilçe başkanı beni arayarak üzüldüğünü, belediye başkanının bu kararını kabul etmediklerini, binlerce insanın üzüntü içerisinde olduklarını bana bir özeleştiri yaparak anlattı. Daha utanç verici başka bir şey var. Protokol tek taraflı iptal edildi, tamam. Bu açıklamayı basına yapan kişinin ev sahibi olması lazım. Peki bu açıklamayı kim yaptı? Yerel gazete üzerinden AKP ve MHP İlçe Başkanları yaptı. Belediye başkanı, belediyenin basın işleri, belediye ortada yok.

Buradan şu işi şöyle okuyoruz; Demek ki belediye, oradan aldığı baskıyla benim tüm ikna çalışmalarıma rağmen, ona cesaret empoze etme çabalarıma rağmen korktu. Onlara (AKP ve MHP) "Efendim gereği yapılmıştır" dedi. Onlar da "Otur oğlum, tamam aferin" dedi ve onu kenara çektiler. Basın açıklamasını sanki AKP ve MHP konseri iptal ettirmiş gibi kendileri yaptılar. Ben belediye başkanı adına utandım, ayıp yani.

Bu açıklamadan sonra belediye başkanı ile konuştunuz mu?

Bu olaydan sonra hiç konuşmadım neden konuşayım ki? Olaydan önce konuştum, gerekeni söyledim. Hem de en yetkili kişi belediye başkanına söyledim. Ben para peşinde değilim ki, bu Suavi mevzusu değil. Suavi üzerinden ülkeye başka bir şey empoze ediliyor. Genco Erkal'a da saldırı yapılıyor, herkese saldırı yapılıyor. Kürt'e, Ermeni'ye, Alevi'ye herkese sallıyor bu "çakallar". Bunlar terörden, şiddetten besleniyor. Kendilerine göre de bir argüman üretiyorlar. Bu memleket bizim! Sizden korkan sizin gibi olsun. Bu iş korkuyla çözülmez. Bu konuda bir korku da yaşamıyorum. Bunu da belediye başkanına empoze etmeye çalıştım. Senin başkanın değişim vaadiyle birinci parti haline geldi. Ben ona tüm deneyimlerimi arkadaşça, dostça aktardım. Buna rağmen ikna olmadı. 

Ben beklerdim ki sayın belediye başkanı bir açıklama yapsın. Çünkü ev sahibi sensin. Fakat bunu oradaki ilçe teşkilatları yapınca senle ilgisi olmayan. Üstelik yarın devirmeye çalıştığın iktidarın ilçe temsilcileri bunlar. Cumhur İttifakı yapıyor yani bu açıklamayı. O zaman buna belediye başkanı değil, Cumhur İttifakı karar vermiş oluyor. O zaman senin belediye başkanlığın nerede kalıyor?

'BELEDİYE BAŞKANI ADINA ÜZÜLDÜM'

Beni oraya AKP ve MHP'nin getirmeye maddi manevi gücü yetmez. Ben sen CHP'lisin, demokratsın, özgürlüklerden, değişimden yanasın diye geliyorum. AKP'yi demokratik koşullarla iktidardan indirip iktidara geleceksin diye geliyorum. Ben para budalası değilim ki. Buna rağmen bir konserde yerel yönetimin başı olarak misafirini bir ev sahibi olarak ağırlayamıyorsun.

Benim korkum yok, korkacak bir şey de yok. Uçak biletleri alınmış, her şey ayarlanmış. Üç gün kala tırsık bir adam iptal ediyor. Buna da saygılıyım ama iptal açıklamasını da kendisi yapmıyor. İktidarın ilçe güdüklerine yaptırıyorsun. O zaman sen CHP'li belediye başkanı değilsin. Onlardan icazet alan, onlara hesap veren birisin. Gizli bir şekilde Cumhur İttifakı'nı destekliyorsun yani. Kimin dümen suyuna girmiş oldun yani? Senin muhalefetin nerde kaldı. Senin benim ayrık tuttuğum yerde ayrıklığın da kalmadı yani. Ayıp etti. Ben onun adına üzüldüm. Derdim de temennim de Suavi değil. Bu ülkede terör, toplumsal kaos, birilerinin canının yandığı gerginlikler olmasın. Ben barış dili olan bir insanım, sahnede ne yaptığını bilen insanım. Sarhoş değilim ayyaş değilim. Yılların deneyimi ile sahneye çıkan bir insanım. Sahne performansı yüksek bir insanım. Sen bunu bile göğüsleyemiyorsun. O zaman yapacak bir şey yok. Bu eleştirilere de katlanacaksın.”


Haber Kaynağı : Semih Demirhan

Suavi Seydişehir Belediyesi Ülkü Ocakları Hasan Ustaoğlu