Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

'Süleymancılar Cemaati Yavaş ve İmamoğlu'nu destekleyecek' iddiası

Süleymancılar Cemaati'ne yakın görünen bir haber sitesi, sosyal medya hesaplarından yaptığıı bir açıklama ile yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerini duyurdu. Söz konusu destek iddiasının sınırlı sayıda bir takipçiye sahip olan Süleymanlı Haber sitesinden yapılması ve gönüllülerin oluşturduğu bir haber sitesi olması sebebiyle desteğin tüm cemaati kapsamama ihtimali de oldukça yüksek.

'Süleymancılar Cemaati Yavaş ve İmamoğlu'nu destekleyecek' iddiası

31 Mart 2024 yerel seçimlerine saatler kala Yavaş ve İmamoğlu'na destek açıklaması geldi.

'AKP'YE OY VERMİYORUZ'

Süleymancılar Cemaatine yakın bir görüntü sergileyen SüleymanlıHaber isimli internet sitesinde “Süleymanlılar olarak AKP’ye oy vermiyoruz” denilen bir açıklama yayınlandı.

Süleymancıların, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Fatih Vakfı gibi kurumlarından benzer bir destek açıklamasının gelmemiş olması destek iddiasının tüm cemaati kapsamadığını düşündürüyor. Sitenin sosyal medya hesabında da "Süleyman Hilmi Tunahan Severleri olarak kurmuş olduğumuz Süleymanlı Haber" ifadesinin geçmesi dikkat çekiyor.

'OYUNLARINA KANMAYIN'

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri hatırlatılan açıklamada “Mevcut AKP iktidarının siyasi oyunlarına siz değerli kardeşlerimizin kanmamasını rica ederiz” denildi. 

Özellikle “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlunu’nu destekledikleri” belirtildi.

Açıklamada “Mevcut AKP iktidarının siyasi oyunlarına siz değerli kardeşlerimizin kanmamasını rica etmekte ve özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sayın Ekrem İmamoğlu'nu Süleymanlı Haber ailesi olarak destekleyeceğimizi belirtiriz. 

Adalet ve Liyakatın günden güne yok olduğu ve devletimizin imkanlarının israf edildiği bir dönemde Süleymanlı Haber Ailesi olarak AKP hükümetini desteklemeyeceğimizi siz kıymetli kardeşlerimize önemle, tekrar tekrar belirtmekteyiz. 

Yapılan bu bilgilendirmemizin tüm Süleymanlı Haber Ailesini bağladığını önemle duyuruyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İKTİDARIN HEDEFİNDE

Süleymancılar son dönemde Cumhur İtfifakı'nın da hedefine girmiş durumda. AKP Eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşı Metin Külünk geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda Süleymancıları şu cümlelerle hedef almıştı:

"15 Temmuz’dan kendileri için önemli dersler çıkaran ve din psikolojisini terk etmek istemeyen ve de terk etmeyecek emperyalizm FETÖ yerine yedekleme olarak Süleymancıları mı hazırlıyor?
O zaman devlet aklı ve siyaset bu gelişmeleri takip ediyor inanıyoruz
Bir delikten ikinci kez ısırılma şansımız yok.
Özellikle siyaset, üzülerek ifade ediyorum ki son derece stratejik meselelerde kimi zaman hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeyi çok seviyor."

Vatan Partisi'nin yayın organı Aydınlık da son dönemde Süleymancıları hedef alan haberler yapmasıyla dikkat çekiyor.


Haber Kaynağı : 12punto