Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Superbike'ta şampiyonluğa giden Toprak Razgatlıoğlu, başarısıyla beğeni topluyor

Superbike Dünya Şampiyonası'nın bitimine iki ayak kala en yakın rakibinin 39 puan önünde liderliğini sürdüren milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, başarılı performansıyla beğeni topluyor.

Superbike'ta şampiyonluğa giden Toprak Razgatlıoğlu, başarısıyla beğeni topluyor

İtalyan motor sporları dergisi Motosprint'te Superbike yarışları editörü olan Gianmaria Rosati, "Toprak'ın bu sezon yaptıkları oldukça şaşırtıcı. Yamaha gibi ilk sıralarda olacak bir motoru bırakıp gerçekten bir bahis gibi sayılabilecek BMW'ye geçti. Çünkü BMW geçen sezon hiç podyuma çıkmamıştı. BMW'ye imza attığında en iyimser olanlar Toprak'ın bu sezon en fazla 1-2 yarış kazanacağına inanıyordu. Oysa ciddi rakiplerine rağmen peş peşe en fazla yarış kazanma rekoru kırdı." dedi.

Rosati, "Motorun gücü, Toprak'ın frenleme yeteneği ve viraj alma kabiliyeti birleşti. Bu durum herkesi şaşırttı. 'Birkaç yarış kazanabilir.' denirken, sezonu tamamen ele geçirdi. Alvaro Bautista ve Jonathan Rea'yı geride bırakarak Superbike'ta art arda en çok yarış kazanma rekorunu kırdı." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

İtalyan gazeteci, milli sporcunun 6 Eylül'de Fransa'da gerçekleştirilen yarışlar öncesinde yaşadığı kaza nedeniyle iki ayakta toplamda 6 yarış kaçırdığını, ancak puan farkını Aragon'daki son yarışlarda tekrar açmayı başardığını belirtti. Ayrıca, BMW'nin bu sezonki gelişiminde Toprak Razgatlıoğlu'nun kapasitesinin büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Guglielmetti: "Toprak olağanüstü bir yetenek, tam bir fenomen"

Motor sporlarıyla ilgili haber ve analiz yapan GPOne.com kanalı için çalışan İtalyan gazeteci Riccardo Guglielmetti de "Toprak'ın Superbike tarihinin en büyük yeteneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bunu onun geçmişine ve kazandıklarına baktığınızda görebiliyorsunuz. 2021'de çok genç yaşta Yamaha ile Superbike şampiyonu oldu. Şimdi de uzun süredir hiçbir şey kazanamayan, geçen sezon podyuma bile çıkamayan BMW ile başarıya gidiyor. Üstelik bunun şampiyonada iki ayağı kaçırarak yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Toprak olağanüstü bir yetenek, tam bir fenomen. Kaza olmasaydı şu anda dünya şampiyonluğunu ilan etmişti." diyen Guglielmetti, "Bunu motoru sürüşünde, ekstrem tarzında görüyoruz. Ayrıca insani olarak olağanüstü bir kişiliği olduğunu da söylemek gerekir. Alçakgönüllü, çok centilmen, samimi ve eğlenceli bir genç. Bunu podyumlarda, yarışta görüyoruz. Motosiklet sporları dünyasında her zaman hatırlanacak, gerçekten en büyük pilotlar arasında yer alacaktır." şeklinde görüş belirtti.

Toprak'ın kariyerinde yeni bir sayfa açmanın zamanı geldiğini savunan Guglielmetti, şunları kaydetti:

"Bence eğer isterse Superbike'da 10 yıl daha yarışabilir. Ama Moto GP'ye geçmesi için 2026'nın biraz geç, riskli olabileceğini düşünüyorum. Bence gelecek sezon onun Moto GP'yi denemesi için uygun bir zaman. Moto GP farklı bir pazar, elbette ki orada yarışmak sadece Toprak'a bağlı değil. Ama daha ileri bir zamanda Moto GP'ye geçmek onun için riskli olabilir. Fırsatı tepebilir. Moto GP'de yaş ortalaması oldukça düşük."



Haber Kaynağı : 12punto

Dünya Superbike Şampiyonası Superbike Dünya Şampiyonası Toprak Razgatlıoğlu