Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Suriye Milli Ordusu komutanının gözden kaçan Sinan Ateş mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Suriye Milli Ordusu Müşterek Kuvvetler Hamza Tümeni Komutanı Seyf Polat Ebubekir ile geçen hafta görüşmüştü. 12punto, Seyf Polat Ebubekir’in Sinan Ateş mesajını arşivden çıkardı.

Suriye Milli Ordusu komutanının gözden kaçan Sinan Ateş mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye Milli Ordusu Müşterek Kuvvetler Hamza Tümeni Komutanı Seyf Polat Ebubekir ve Sultan Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed el Casim ile geçen hafta görüştü.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız ve MHP 21. ve 28. Dönem Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı ile de görüşen Seyf Polat Ebubekir ve Muhammed el Casim söz konusu görüşmeleri sosyal medya hesabından duyurmuştu.

12punto, MHP lideri Bahçeli ile görüşen Suriye Milli Ordusu Müşterek Kuvvetler Hamza Tümeni Komutanı Seyf Polat Ebubekir’in Sinan Ateş mesajını arşivden çıkardı. 

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 aralık 2022’de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanıyor. 

Sinan Ateş cinayeti sanıkları arasında MHP’li isimler yer alıyor. 

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel Ülkü Ocakları yöneticiliği yapmıştı. Sanıklardan MHP’li avukat Serdar Öktem aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili adayı da olmuştu. Bir diğer MHP’li isim ise MHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticisi Ufuk Köktürk…

Milliyetçi Hareket Partisi’nden cinayete ilişkin bir süre açıklama yapılmadı, Sinan Ateş ailesine taziyede bulunulmadı. 

Sinan Ateş ailesi ise MHP Genel Merkezi’nden konuya ilişkin açıklama ve mesaj paylaşılmayacağı yönünde talimat verildiği belirtildi. 

Ancak… 

MHP lideri Bahçeli ile görüşen Suriye Milli Ordusu Müşterek Kuvvetler Hamza Tümeni Komutanı Seyf Polat Ebubekir, 31 Aralık 2022 tarihli mesajında şunları yazdı: 

“Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in, Cuma namazı çıkışı silahlı saldırıda hayatını kaybettiği haberini deriz bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

İşte o mesaj:

 


Haber Kaynağı : 12punto

Devlet Bahçeli Seyf Polat Suriye Milli Ordusu