Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TBMM'de gerginlik! Bütçe görüşmeleri yarıda kaldı: 'Tabii siz gülersiniz'

TBMM Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM'de gerginlik! Bütçe görüşmeleri yarıda kaldı: 'Tabii siz gülersiniz'

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda AKP ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Sözlü tartışmaların uzaması üzerine birleşime 15 dakika ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında AKP ile CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

CHP adına kürsüye gelen Muğla Milletvekili Gizem Özcan, konuşmasında kadın cinayetlerine değindi. Özcan, "İş cinayetlerinde 142 kadın hayatını kaybetti" dedi.

Özcan'ın ardından AKP grubuna dönerek "Tabii siz gülersiniz." ifadesini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Özcan'ın yanlış konuştuğunu belirterek Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan müdahale etmesini istedi.

AKP KURULU TERK ETTİ

Bunun üzerine AKP Grubu'ndan alkışlar ve tepki sesleri yükseldi. Genel Kurul'da sözlü tartışmalar ve bağırışmalar yaşandı. Sonrasında AKP Genel Kurulu terk etti.

Birleşime verilen 15 dakikalık aranın ardından AKP milletvekilleri kürsünün önüne geçerek protesto düzenledi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP bütçe görüşmeleri Gülizar Biçer Karaca Milli Eğitim Bakanlığı TBMM Genel Kurulu CHP Gizem Özcan