Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.577

Teğmenler, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz!' demişti: 'Bölük komutanı istifa etmiş'

Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atmasının ardından sürece ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M.,'nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa ettiği ortaya çıktı.

Teğmenler, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz!' demişti: 'Bölük komutanı istifa etmiş'

Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çatarak yemin ettiği ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attığı görüntüler siyaseti ikiye böldü.

AKP içinden de çelişkili açıklamalar gelirken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sessizliğini bozarak "O kılıçları kime çekiyorsunuz?" dedi.

Erdoğan ayrıca şunları kaydetti:

"Geçenlerde mezuniyet töreninde, bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Şimdi bunlarla ilgili olarak da birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" 

TEĞMENLERİN BÖLÜK KOMUTANI İSTİFA ETTİ

Hürriyet yazarı Nedim Şener ise bugünkü yazısında, "Genç teğmenlerin resmi program sonrası okul yönetiminin bilgisi dışında düzenledikleri yeminin daha önceden provası yapılmış gibi görünüyor" ifadelerini kullanırken teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği yazdı.

Şener yazısında şunları söyledi:

Yazımda adres olarak da teğmenleri bu konuda yönlendirmeye, teşvik edebilecek kişileri şöyle sıralamıştım: “Dışarıdakiler kadar içeride teğmenlere emir ve teşvik verebilecek konumdaki Takım-Bölük-Tabur-Alay Komutanlığı düzeyinde rütbelilere dikkatli bakmak gerekiyor.”

Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi.


Haber Kaynağı : 12punto

teğmenler istifa Mustafa Kemal'in Askerleriyiz Ebru Eroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan