Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKP: 'O inşaatlara izin verenlerin yakalarını bırakmayacağız'

TKP Hatay İl Örgütü, basın açıklaması düzenleyerek Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına, 6 şubat depreminin sorumlularından şikayetçi olduklarını duyurdu.

TKP: 'O inşaatlara izin verenlerin yakalarını bırakmayacağız'

Türkiye Komünist Partisi Hatay il Örgütü yaşanan sorunlara dikkat çekmek için bugün suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

TKP Defne İlçe Belediye Başkan adayı Hizam Hasırcı’nın da katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Suçlu müteahhitlere ceza yerine ödül olarak ihale verildiğine değinilen açıklamada,"Yüzlerce yurttaşımıza mezar olan binaları inşa edenlerin, o inşaatlara izin verenlerin yakasını bırakmayacağız. Bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçemizi verdik, soruşturmanın takipçisi olacağız, tüm sorumlular yargılanana kadar da işin peşini bırakmayacağız." denildi.

"SADECE BİR MÜTEAHHİT HAKKINDA YAKALAMA KARARI VERİLDİ"

Hasırcı'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Depremden bu yana Hatay halkı çözülmeyen barınma sorunu, elektrik ve su kesintisi, insan sağlığını hiçe sayarak susuz yıkım ve enkaz taşınmasıyla mücadele etti. Depremde ölüme terk ettiniz, soğuklarda ölüme terk ettiniz, sıcaklarda ölüme terk ettiniz. Bu da yetmezmiş gibi evlerimizi başımıza yıkanlardan hesap sormak, onları yargılamak yerine, onları ihalelerle ödüllendirdiniz.

Antakya ilçemizde bulunan Emlak Bank Konutları'nda 370 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. O konutları inşa eden müteahhitlerden sadece biri hakkında yakalama kararı vardı. Mehmet Özat, Ankara'daki depremzede yakınları tarafından tanınarak, yakalandı. Aylardır arama kararına rağmen bulunamayan Özat, şans eseri gözaltına alındı.

"BU HALKA VERECEK HESABINIZ VAR"

Peki ya diğer ortaklar?

Aslar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketinin iki ortağına ceza değil ihale yağdı. İhsan Aydeğer’in şirketi olan Mimaray İnşaat, Hatay’da 1 milyar 614 milyon 835 bin TL bedelli 504 deprem konutu ve ahır yapım işi ihalesini alan şirketlerden biridir. Bir diğer ortak ise Erten Elçi, Emlak Bank Konutları'nın yanı sıra Hatay Havalimanı'nın depremde çöken pistini yapan şirketin de sahibi iken Elçi’ye de deprem bölgesinde 933 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihale edilmiştir. Bu halka verecek hesabınız var.

Yüzlerce yurttaşımıza mezar olan binaları inşa edenlerin, o inşaatlara izin verenlerin yakasını bırakmayacağız. Bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçemizi verdik, soruşturmanın takipçisi olacağız, tüm sorumlular yargılanana kadar da işin peşini bırakmayacağız. Türkiye Komünist Partisi depremin ilk saatlerinden itibaren yurttaşlarımızın yanındaydı ve yanında olmaya devam edecek. Sırada yurttaşlarımızın evlerine çöken rant ve talan sistemiyle hesaplaşmak ve emekçi halkımıza yönelik başlayan mülksüzleştirme operasyonunu durdurmak var.

"DEPREMLE YIKILAN ŞEHRİMİZİ SİZE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Sessiz sedasız ve düzen muhalefetinin 195 milletvekilinin oylamaya katılmaması sonucu meclisten 237 oyla geçen kanunla Hatay'ın Antakya ve Defne ilçesine bağlı yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı mahalleler, hasarlı ve hasarsız yapılarla birlikte rezerv yapı alanı ilan edildi. Ranta, talana geçit vermeyeceğiz! Tüm halkımızı evlerimize çöken bu yasaya karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Depremle yıkılan şehrimizi size teslim etmeyeceğiz.

Türkiye Komünist Partisi Hatay İl Örgütü"


Haber Kaynağı : 12punto

Deprem Hatay TKP suç duyurusu Türkiye Komünist Partisi